EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Η Ελλάδα βγαίνει από το ψυγείο

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 12:17:06 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Ενας άστεγος Ινδός νεκρός στο Ρέθυμνο από το κρύο, ένα πούλμαν με εγκλωβισμένους μαθητές στα Καλάβρυτα, προβλήματα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπου ο διάδρομος μετατράπηκε σε παγοπίστα, εγκλωβισμένοι οδηγοί φορτηγών που δεν διέθεταν αλυσίδες, δρόμοι που έμοιαζαν με παγοδρόμια, ήταν το σκηνικό του χθεσινού καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας.

Από σήμερα το σκηνικό του καιρού αλλάζει, θα επικρατήσουν νοτιάδες και θα ανεβεί η θερμοκρασία.

Χθες στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα, καθώς ο συνδυασμός από το χιόνι και την ολισθηρότητα του δρόμου αποτέλεσαν τον κύριο παράγοντα για τέσσερα τροχαία ατυχήματα στο ύψος του τούνελ. Ιδιαίτερα στο δυτικό κομμάτι της οδού, όπου και η χιονόπτωση ήταν πολύ πιο έντονη.

Η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών, Πέλλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, αλλά και των νομών της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, του Καρπενισιού κ.λπ.

Στην Εύβοια το χιόνι που συσσωρεύτηκε κατά τις χιονοπτώσεις του τελευταίου 4ήμερου, έφτασε τα δύο μέτρα στο χωριό Γλυφάδα στον Δήμο Διρφύων, όπου 400 κάτοικοι του χωριού Γλυφάδα έμειναν αποκλεισμένοι από τα χιόνια. Οι εργαζόμενοι στα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούσαν να ανοίξουν το δρόμο Στενή-Γλυφάδα και να δώσουν δίοδο επικοινωνίας στους εγκλωβισμένους.

Κλειστά παρέμειναν χθες με πρόταση των οικείων διευθύνσεων τα σχολεία των νομών Πέλλας, Φλώρινας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς και πολλών άλλων νομών της χώρας.

Στον Στρυμόνα οι αγρότες άνοιξαν το μπλόκο προκειμένου να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων εξαιτίας της έντονης χθεσινής κακοκαιρίας.

 

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345