EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ.

Διοργάνωση ημεριδας απο τον Ελληνικό Σύλλογο Τουριστικής Χιονοδρομίας στις 8 Δεκεμβρίου 2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9,00 στο ξενοδοχείο Amalia Hotel Athens στο Σύνταγμα

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 6:15:48 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: Sirios

Ελληνικος Συλλογος Τουριστικης Χιονοδρομιας

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Φίλοι

Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας ιδρύθηκε το 2003 από ερασιτέχνες χιονοδρόμους, με σκοπό τη συμβολή του στη βελτίωση της κατάστασης της τουριστικής χιονοδρομίας στην Ελλάδα.

Η δημιουργία του στηρίχτηκε στην αγάπη για το άθλημα, αλλά και στην πίστη πως η ελληνική χιονοδρομία μπορεί να αναπτυχθεί και έχει τις δυνατότητες να γίνει αντάξια των προσδοκιών όλων όσων ασχολούνται με αυτή.

Οι βασικοί στόχοι του Ε.Σ.ΤOY.Χ. είναι η εκπροσώπηση των μελών του σε όλους τους φορείς (κυβερνητικούς και μη) που έχουν άμεση σχέση με τη χιονοδρομία, οι παρεμβάσεις όταν και όπου κρίνεται σκόπιμο, η ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν στην ελληνική χιονοδρομία και η επιμόρφωση των μελών σε θέματα τεχνικής και ασφάλειας.

Ο Ε.Σ.ΤΟΥ.Χ, όντας ο μοναδικός μέχρι σήμερα πανελλήνιος σύλλογος τουριστικής χιονοδρομίας, διανύει τον όγδοο χρόνο της ζωής του αποτελώντας σημαντική παρουσία στο χώρο. Αναφορικά παραθέτουμε μερικές μόνο από τις δραστηριότητές του, όπως : η παρουσίαση των θέσεών του στην πολιτεία (αρμόδιοι υπουργοί), οι ενημερωτικές συναντήσεις με τις Διευθύνσεις των Χιονοδρομικών Κέντρων, η συμμετοχή σε συνέδρια (παρουσίαση στο 3ο Διεθνές Σεμινάριο για τους Τραυματισμούς στο Σκι - Δελφοί 12/2005, διοργάνωση Σεμιναρίου για την Επισκευή και Συντήρηση Χιονοδρομικού Εξοπλισμού - Αθήνα 11/2006), διοργάνωση διημερίδας στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου (2007) σε συνεργασία με την Ένωση Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδος, με σκοπό τη συζήτηση για τα προβλήματα των χιονοδρομικών παρουσία των διευθυντών τους, διοργάνωση συζητήσεων με τις διοικήσεις των ΧΚ (Παρνασσός, Καλάβρυτα) κλπ.

Ο ΕΣΤΟΥΧ εκτιμά ότι η παράθεση απόψεων και θέσεων από όλους τους φορείς που ασχολούνται με τη χιονοδρομία (πολιτεία, διοικήσεις χιονοδρομικών κέντρων, φορείς και επισκέπτες περιοχών ανάπτυξης χιονοδρομικών κέντρων κ.λπ.) μπορεί να βοηθήσει τόσο στην επισήμανση προβλημάτων όσο και στη διαδικασία επίλυσης αυτών.
Στα πλαίσια αυτά φέτος διοργανώνει ημερήσια εκδήλωση -forum- με θέμα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ.

στις 7 Δεκεμβρίου 2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 9,00 στο ξενοδοχείο Amalia Hotel Athens στο Σύνταγμα.
Το Forum θα περιλαμβάνει δυο κύριες ενότητες:

1η ενότητα

Προβλήματα και βιωσιμότητα χιονοδρομικών κέντρων
• Υφιστάμενο νομικό καθεστώς
• Ιδιοκτησιακό και αδειοδοτήσεις
• Αδυναμία και ανυπαρξία επενδύσεων κλπ

2η ενότητα

Προοπτικές και ανάπτυξη χιονοδρομικών κέντρων
•Εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων
•Επεκτάσεις
•Δημιουργία μηχανισμών υποστήριξης ορεινού τουρισμού κλπ (τουρισμός τεσσάρων εποχών και χιονοδρομικός τουρισμός εβδομάδας, λευκές εβδομάδες)

Έχουν προσκληθεί τα αρμόδια Υπουργεία (Πολιτισμού & Τουρισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας), Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, ΕΤΑ, ΓΓΑ, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και βουλευτες, επιχειρηματίες και οι διοικήσεις των Ελληνικών Χιονοδρομικών Κέντρων.

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συμμετοχή σας καθώς το θέμα είναι αρκετά κρίσιμο, ειδικά στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία. Οι δυνατότητες του χειμερινού/χιονοδρομικού τουρισμού στην Ελλάδα είναι πολλές και οι προοπτικές για τα οικονομικά οφέλη των τοπικών κοινωνιών αλλά και της χώρας γενικότερα είναι εξαιρετικές.

Υπάρχουν ωστόσο αρκετά θέματα που προκύπτουν από το ανεπαρκές νομικό πλαίσιο που διέπει τα Χιονοδρομικά Κέντρα και τα οποία αναζητούν την επίλυση τους, ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η σημαντική αυτή μορφή τουρισμού για την χώρα μας.

Επιδίωξη λοιπόν του forum είναι τα συναρμόδια Υπουργεία, οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι διοικήσεις των Χιονοδρομικών Κέντρων, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές αλλά και οι χρήστες των υπηρεσιών αυτών να συζητήσουν από κοινού και σε βάθος τα προβλήματα και τις λύσεις.


Ο Ελληνικός Σύλλογος Τουριστικής Χιονοδρομίας






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345