EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Περτούλι: Αναζητούν τη χρυσή τομή για το χιονοδρομικό

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 7:12:36 μμ
ΠΗΓΗ: Χ.Κ. Περτούλι     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Αναζητούν τη χρυσή τομή για το χιονοδρομικό Περτουλίου Προκειμένου το 49% των μετοχών να μην περάσουν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Κοινές πρωτοβουλίες των κυρίων Κουφογάζου Μπατατόλη.

Τη χρυσή τομή προκειμένου να διασφαλιστεί Τρικαλινή διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου του Περτουλίου αναζητεί ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς.

Το ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό. Στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου, μετέχει με ποσοστό 49% η ΑΝΕΝΤ, η αναπτυξιακή της Νομαρχίας Τρικάλων στην οποία μικρότερα μερίδια έχουν κι άλλοι τοπικοί φορείς, όπως η ΤΕΔΚ. Με την κατάργηση της Νομαρχίας η ΑΝΕΝΤ περιέρχεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επομένως, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος τα περιέλθουν οι μετοχές της δημοτικής επιχείρησης που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό κέντρο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυτό σημαίνει ότι για τη διαχείριση του χιονοδρομικού κέντρου δεν θα έχουν λόγο μόνο οι Τρικαλινοί, αλλά και εκπρόσωποι στην Περιφέρεια από τη Μαγνησία, λόγου χάρη, όπου λειτουργεί επίσης χιονοδρομικό κέντρο, οπότε δεν προκύπτουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.

Μπροστά σ’ αυτό τον κίνδυνο, ο κ. Κουφογάζος έχει συστηματοποιήσει τις επαφές του προκειμένου να περιέλθει το σύνολο των μετοχών του χιονοδρομικού κέντρου στο δήμο Αίθηκων διάδοχος του οποίου, σε 22 ημέρες θα είναι ο διευρυμένος δήμος Πύλης. Για το λόγο αυτό σήμερα θα έχει εκ νέου συνάντηση με τον δήμαρχο Αιθήκων κ. Κώστα Μπατατόλη προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους, για να έχει θετική, για τις προοπτικές της τοπικής τουριστικής ανάπτυξης, κατάληξη η υπόθεση της μεταβίβασης των μετοχών της ΑΝΕΝΤ στο χιονοδρομικό κέντρο.

Υπενθυμίζεται ότι το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου εκσυγχρονίστηκε. Το χιονοδρομικό κέντρο αποτελείται από τρεις πίστες και τρεις αναβατήρες. Μία πίστα κόκκινη μήκους 1,500μ., μία μπλε μήκους 400μ. και μία πράσινη εκπαιδευτική μήκους 80μ. Επίσης υπάρχει ένας εναέριος διθέσιος αναβατήρας μήκους 1,170μ, ένας συρόμενος μήκους 350μ και ένα μπέιμπι λίφτ μήκους 60μ.

Υπάρχουν τρία σαλέ, ενώ κατά τη διάρκεια λειτουργίας του χιονοδρομικού διεξάγονται βραδιές νυχτερινού σκι. Υπάρχει μεγάλος και άνετος χώρος πάρκινγκ στη βάση του χιονοδρομικού και η πρόσβαση είναι ασφαλής και άνετη χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα και 20 χ.λ.μ. από την Πύλη.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345