EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Προοπτική καιρού 11.02.2010

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 8:31:02 πμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: MIK

Αύριο Παρασκευή υπάρχει ένα μικρό άνοιγμα στον καιρό με κάποιες λίγες ώρες ηλιοφάνειας στα χιονοδρομικά Παρνασσού, Πισοδέρι, 3-5 Πηγάδια.

Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής το πεδίο χαμηλών πιέσεων από τη μπότα της Σικελίας με το χαμηλό της Βουλγαρίας θα δώσουν ένα νέο και σημαντικό κύμα χιονοπτώσεων σε όλα τα χιονοδρομικά. Υπάρχει το ενδεχόμενο για κάποιες ώρες οι βάσεις των χιονοδρομικών Καλαβρύτων, Μαινάλου και Πηλίου να δεχτούν βροχή αλλά σύντομα θα γυρίσει σε χιόνι.

Με τα σημερινά στοιχεία σε Βασιλίτσα, Καλάβρυτα, Πισοδέρι, Ελατοχώρι, Σέλι, 3-5 Πηγάδια περιμένουμε ιδιαίτερα μεγάλα νέα ύψη χιονιού.

Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αλλά στην Νότια Ελλάδα περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα και πιθανότατα μέχρι και το πρωί της Κυριακής ισχυρούς έως θυελλώδεις ΝΝΔ ανέμους. Στην Βόρεια Ελλάδα περιμένουμε βελτιωμένο καιρό από το πρωί με μέτριους ανέμους και εναλλαγές ηλιοφάνειας με συννεφιά.

Την Κυριακή μια νέα σημαντική διαταραχή  από το Λιβυκό πέλαγος θα κινηθεί γρήγορα ΒΒΑ και θα επηρεάσει με σημαντικές χιονοπτώσεις την Νότια Ελλάδα. Το πρωί της Κυριακής πριν μπει η κακοκαιρία περιμένουμε καλές συνθήκες για σκι στη Νότια Ελλάδα αλλά ο καιρός θα κλείσει. Θα υπάρξει νέα ενημέρωση καθώς αυτή η κακοκαιρία είναι πιθανό να καθυστερήσει η να επιταχύνει για κάποιος ώρες. Στη Βόρεια Ελλάδα τη Κυριακή θα υπάρχουν νεφώσεις χωρίς όμως να δημιουργούν προβλήματα ορατότητας στα περισσότερα χιονοδρομικά πλην Καιμάκ και Βασιλίτσα.

Την Δευτέρα η κακοκαιρία θα επηρεάσει όλα τα χιονοδρομικά με σημαντικές χιονοπτώσεις σε Παρνασσό, Καλάβρυτα και Μαίναλο το βράδυ της Κυριακής και γρήγορη βελτίωση του καιρού χωρίς από τώρα να μπορεί να γίνει πρόβλεψη εάν ο καιρός θα προλάβει βελτιωθεί τις ώρες που είναι ανοιχτά τα χιονοδρομικά.

Η επόμενη εβδομάδα θα κυλίσει με άστατο καιρό και νέα σημαντική διαταραχή από την Τετάρτη καθώς έχουμε συνέχεια της τάσης για κακοκαιρία κάθε τρεις ημέρες μέχρι και τα τέλη του μήνα.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345