EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας, λόγω απεργίας στις συγκοινωνίες και βροχής

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 10:22:40 πμ
ΠΗΓΗ: in.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Αθήνα
Μετ' εμποδίων εκτελούνται τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας, λόγω κακοκαιρίας τη Δευτέρα, τόσο από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, όσο και σε πορθμειακές γραμμές της περιφέρειας. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα.

Ειδικότερα το πρωί της Δευτέρας δεν εκτελέστηκε από Πειραιά το δρομολόγιο του ταχύπλοου «Σούπερ Τζετ» για Μήλο, Ίο, Θήρα, Νάξο και Μύκονο ενώ δεν αναχώρησε και «ιπτάμενο δελφίνι» για Πόρο και Ύδρα. Τα υπόλοιπα πρωινά δρομολόγια έγιναν κανονικά όπως και αυτά από Λαύριο και Ραφήνα.

 

Μετ' εμποδίων εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων σε αρκετές πορθμειακές γραμμές όπως στο Βόλο και στον Άγιο Κωνσταντίνο όπου έχουν «δέσει» τα πλοία ενώ στη Καβάλα και σε άλλες περιοχές γίνονται μόνο με κλειστού τύπου.

 

Προβλήματα υπήρξαν και την Κυριακή καθώς το πλοίο «Άκουα Σπίριτ» δεν κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Ανάφης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και συνέχισε το δρομολόγιο του για Θήρα - Θηρασιά - Ίο - Σίκινο - Φολέγανδρο - Νάξο - Πάρο - Σύρο. Από το λιμάνι της Ανάφης επρόκειτο να επιβιβασθούν εννέα επιβάτες, οι οποίοι τελικά θα ταξίδευαν στον προορισμό τους με το πλοίο «Πρέβελη».


Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα, Δευτέρα, ωστόσο θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ακόμη θα υποχωρήσει σημαντικά η θερμοκρασία καθώς θα επικρατήσουν σταδιακά βοριάδες.

 

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους θα είναι ισχυρές ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στη δυτική Μακεδονία γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

 

Στα νησιά στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο θα υπάρχουν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά ενώ στις θαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες. Στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

 

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες ενώ αναμένονται λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

 

Ίδιος καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα με βροχές και καταιγίδες όπου κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

 

Για την Αττική προβλέπονται για την Δευτέρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως 5 - 7 μποφόρ και σταδιακά τοπικά θα φτάσουν τα 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και στα ανατολικά του νομού ισχυρές. Αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί εντάσεως 5-7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου.





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345