EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Έτοιμο παρά τις δυσκολίες το Ε.Χ.Κ. Σελίου

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 2:05:51 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Έτοιμο να λειτουργήσει, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, είναι και φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, με πρωταρχικούς στόχους τις έγκαιρες προσλήψεις του εποχιακού προσωπικού και την έκτακτη επιχορήγηση από την Γ.Γ. Αθλητισμού. Όσον αφορά το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγαδιών στη Νάουσα, η πιο σημαντική είδηση αφορά την αναζήτηση ιδιωτών επενδυτών μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Επικοινωνήσαμε με τον Στέργιο Ζυγουλιάνο (φωτο), Πρόεδρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, ο οποίος μας είπε τα εξής: «Το 2010 ήταν μια δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα χρονιά, το καλό είναι πως επιβιώσαμε. Το χιονοδρομικό κέντρο λειτούργησε με 1 μόνιμο υπάλληλο και εθελοντές, που στήριξαν το κέντρο», δήλωσε στη «Μ».

Πάντως, το κράτος για μια ακόμη φορά κωλυσιέργησε με τις εποχικές προσλήψεις του χιονοδρομικού. Οι προσλήψεις για το 2010 εγκρίθηκαν τον…Μάρτιο του 2011 και οι 8 εποχιακοί υπάλληλοι δούλεψαν για 4 μήνες το καλοκαίρι του 2011!.

 

Για τη φετινή χρονιά, το χιονοδρομικό κέντρου Σελίου είναι έτοιμο όσον αφορά τη συντήρησή του και τα μηχανήματά του, όπως μας είπε ο κ. Ζυγουλιάνος. «Το καλό είναι πως λειτουργήσαμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια για 40 ημέρες την καρέκλα του lift και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν καλή, ενώ διοργανώσαμε και τον 1ο αγώνα Downhil, αλλά και μια μουσική συναυλία σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ στο Σέλι», μας είπε ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου.

 

Καλά νέα για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων

Τα καλά νέα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, αφορούν τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων, καθώς έχει ήδη ανατεθεί σε γραφείο μηχανικού η τακτοποίησή τους. «Με αυτό τον τρόπο λύνεται ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που έχει να κάνει με την αδειοδότηση όλων αυτών των κτιρίων από τον ΕΟΤ» μας είπε ο κ. Ζυγουλιάνος.

Αυτή η εξέλιξη ανοίγει και ένα νέο δρόμο ανάπτυξης για το Σέλι καθώς ο στόχος είναι η προσέλκυση τουριστών και τους 12 μήνες του χρόνου. «Μόλις τακτοποιηθούν τα αυθαίρετα κτίσματα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου τότε θα ξεκινήσουμε άμεσα τη διαδικασία για την εκμίσθωσή τους σε ιδιώτες, πάντα βέβαια με τη νόμιμη διαδικασία, μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού» δηλώνει ο κ. Ζυγουλιάνος. Η εκμίσθωση των ακινήτων αυτών αφορούν το Σαλέ, το καφέ εστιατόριο και το καφέ στην βάση του Ασούρμπασι.

 

Πιο νωρίς οι προσλήψεις εποχιακού προσωπικού

Ακόμη, ο πρόεδρος του Χ.Κ. Σελίου μας ενημέρωσε πως ήδη έχουνε γίνει επαφές στο αρμόδιο Υπουργείο Αθλητισμού με στόχο τη φετινή χρονιά να γίνουν έγκαιρα οι προσλήψεις του εποχιακού προσωπικού. «Εμείς θέλοντας να είμαστε σίγουροι θα προβούμε και σε προκήρυξη 4 θέσεων εποχιακού προσωπικού για 2 μήνες», μας είπε. Αναφέρθηκε επίσης στις συνεργασίες που έχουν γίνει με την ιστοσελίδα snowreport.gr, αλλά και τον Ελληνικό Σύλλογο Τουριστικής Χιονοδρομίας με σκοπό την περαιτέρω προβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου. Τέλος μας είπε πως το Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου έχει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές για φέτος και σ’ αυτό βοηθάει ότι ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Έκτακτη επιχορήγηση

Πάντως, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο κ. Ζυγουλιάνος έχει ήδη αποστείλει τις προτάσεις του που έχουν να κάνουν με το θέμα της έγκαιρης πρόσληψης του εποχιακού προσωπικού, την χρηματοδότηση δυο «κανονιών» για το έργο τεχνητής χιόνωσης στo baby lift, ενώ ζητήθηκε έκτακτη επιχορήγηση στο Χιονοδρομικό Κέντρο, καθώς ή φετινή επιχορήγηση είναι μειωμένη κατά 36%. «Πρέπει να καλύψουμε τις τακτικές αλλά και τις έκτακτες μας ανάγκες», μας είπε.

«Επιδιώκουμε τη συνεργασία με τα 3-5 Πηγάδια»

Τέλος όσον αφορά τη συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο των 3-5 Πηγαδιών Νάουσας ο κ. Ζυγουλιάνος ήταν κατηγορηματικός. «Θέλουμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία, άλλωστε η σχέση μου με τον Χρήστο Παππά αλλά και τον Άκη Ταμπούρη είναι άριστη». Τόνισε ότι υπάρχει συνεργασία ενώ φέτος τα δυο χιονοδρομικά κέντρα σκέφτονται να αντιμετωπίσουν μαζί θέματα ασφάλειας και γιατρών σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. «Βλέπετε άλλωστε πως ακόμη και οι εκδηλώσεις μας είναι παρόμοιες. Θεωρώ πως στο άμεσο μέλλον η συνεργασία μας θα είναι μεγαλύτερη», δήλωσε ενώ για τι ενιαίες κάρτες ενοικίασης μας είπε πως στη δεδομένη στιγμή δεν είναι δυνατή αυτή η συνεργασία διότι τα δυο Χιονοδρομικά Κέντρα ξεκινάνε από διαφορετικές αφετηρίες (Γ.Γ. Αθλητισμού (Σέλι) – Δήμος (3-5 Πηγάδια).

 


 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345