EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Μη χάσετε τη μεγάλη συνάντηση του κρασιού στη Θεσσαλονίκη!

Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 Αποθήκη Γ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 1:11:59 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Επιτέλους έφτασε ο καιρός για την κορυφαία οινική εκδήλωση της χρονιάς. Ο Χάρτης των Γεύσεων, η σημαντική συνάντηση του κρασιού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη από τη Wine Plus, ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκθέτες και επισκέπτες στην 9η στη σειρά διοργάνωσή του.

 

Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 (ωράριο λειτουργίας: 12.00 - 21.00), στο αγαπημένο οινικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, θα δώσει το παρών όλος ο ελληνικός αμπελώνας και οι οινοπαραγωγοί του, καθώς επίσης αρκετοί Κύπριοι οινοποιοί αλλά και σημαντικές ελληνικές εταιρείες εισαγωγής οίνων με εκπροσώπηση των κυριότερων αμπελουργικών περιοχών της υφηλίου. Περισσότεροι από 90 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους, μετατρέποντας την Αποθήκη Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης σε μια απόλυτη «χώρα του κρασιού» και αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το κρασί, τα αποστάγματα και η γαστρονομία, εξακολουθούν να είναι δραστήριοι κλάδοι, που βελτιώνουν συνεχώς τα προϊόντα τους, αντιστεκόμενοι στην ηττοπάθεια και βοηθώντας μας να αντισταθούμε στην κατήφεια.

 

Οι επισκέπτες θα ζήσουν ένα υπέροχο οινικό σαββατοκύριακο. Με το ποτήρι γευστικής δοκιμής στο χέρι, θα περιπλανηθούν στο ισόγειο και τον όροφο της ατμοσφαιρικής Αποθήκης Γ, δοκιμάζοντας εκατοντάδες κρασιά και αποστάγματα. Συγχρόνως, θα συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς, θα γνωρίσουν καινούργιους παραγωγούς στην πρώτη τους εμφάνιση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν και οι καινούργιες ετικέτες πολλών οινοποιείων, που προτείνουν νέα προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές, επιβεβαιώνοντας την προσαρμογή τους στις νέες οικονομικές συνθήκες.

 

Όπως κάθε χρόνο, ο Χάρτης των Γεύσεων πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ., οι οποίες μας ενημερώνουν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο του κρασιού, από το αμπέλι και την οινοποίηση μέχρι τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις και το εστιατόριο. (Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο www.wineplus.gr).

 

Φέτος επίσης, συνεχίζοντας τις δραστηριότητες με φιλανθρωπικό αντίκτυπο και πάντα στο πνεύμα των γιορτινών ημερών που την περιβάλλει, η έκθεση προτείνει το Christmas Wine Plus Bazaar. Που σημαίνει ότι θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε σπάνιες φιάλες και συσκευασίες κρασιών, που θα προσφέρουν οι οινοποιοί-εκθέτες του Χάρτη των Γεύσεων 2011. Τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

 

Ο Χάρτης των Γεύσεων 2011 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

 

Πληροφορίες:

Wine Plus, τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr, www.wineplus.gr

 

 Πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων

 

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

13.00 – 14.00

Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo

Oenoview, δορυφορικές εικόνες στην υπηρεσία της οινοποιίας

Ομιλητής: Άγγελος Ρούβαλης, οινολόγος-οινοποιός

Διοργάνωση: Οινοφόρος

Το oenoview, αξιοποιώντας δορυφορικές εικόνες των αμπελώνων που λαμβάνονται στη διάρκεια της ωρίμανσης των σταφυλιών, αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την αξιολόγηση των αμπελιών, από άποψη ποιοτικού δυναμικού, ωρίμανσης και ευρωστίας και προτείνει συμβουλές διαφοροποιημένης διαχείρισης και τρυγητού.

 

15.00 – 17.00

Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo

Συζήτηση για τη δημιουργία Δικτύου Μικρών Οινοποιείων

Ομιλητής: Παναγιώτης Γεωργιάδης, οινοποιός

Διοργάνωση: Αργατία

 

17.00 – 18.00

Αποθήκη Γ, stand Excelsior Hotel

Cooking demonstration

Διοργάνωση: Excelsior Hotel

Ο Ηλίας Γκότσης, chef του Eagles Palace, θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει νόστιμα arancini!

 

18.00 – 19.00

Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo

Παρουσίαση βιβλίου «Το ημερολόγιο της γεύσης 2012» της Μαρίας Νέτσικα

Ομιλητές: Μαρία Τζίτζη, οινολόγος-συγγραφέας, Νανά Δαρειώτη, αρχισυντάκτρια Βήμαgourmet, Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, δημοσιογράφος οίνου

Διοργάνωση: εκδόσεις ΙΑΝΟΣ

Ένα ημερολόγιο που θα μας κρατήσει συντροφιά, θα μας δώσει συμβουλές και θα μας διασκεδάσει όλο το 2012, με πολλές μικρές πληροφορίες και ιστορίες για τη γεύση.

 

19.00 – 20.00

Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo

Προσδιορίζω την αγορά κρασιού στο σπίτι ή στο εστιατόριο, ανάλογα με τις ανάγκες μου.

Ομιλητής: Γιώργος Λούκας, οινοχόος

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Σημεία πώλησης κρασιού με «καλύτερη» τιμή (οινοποιεία, οργανωμένες κάβες, λέσχες κρασιού, χονδρέμποροι, προσφορές κλπ).

Η αγορά από το σούπερ μάρκετ, τι να προσέξω στις ειδικές προσφορές.

Η σωστή αγορά κρασιού ανάλογα με την κάθε στιγμή της ζωής μου (ανάλογα με το είδος της εξόδου, το είδος της εκδήλωσης ή τους προσκεκλημένους και τον αριθμό των καλεσμένων).

Η σωστή αγορά του κρασιού με σκοπό την αρμονία με το φαγητό.


 

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

11.00 – 13.00

Αποθήκη Δ, Αμφιθέατρο Α

Ανοιχτή συζήτηση «Σήμα Ποιότητας στα εστιατόρια. Η θέση του κρασιού»

Ομιλητές: Διονύσης Κούκης, κριτικός γεύσης & κρασιών, υπεύθυνος επιτροπής βράβευσης «Χρυσοί Σκούφοι» - Κωνσταντίνος Στεργίδης, δημοσιογράφος οίνου, υπεύθυνος σήματος «Ελλ-οινικό Εστιατόριο» - Παναγιώτης Γκόφας, πρόεδρος χώρων εστίασης - Pasquale Lembo, υπεύθυνος σήματος «Ιταλικό εστιατόριο» - Ιωάννης Βογιατζής, πρόεδρος «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»

Διοργάνωση: Οίνοι Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival

Ανοιχτή συζήτηση με στόχο τη δημιουργία ενός θετικού ερεθίσματος για ένα θέμα που απασχολεί τόσο τους επαγγελματίες της εστίασης και του οίνου, όσο και τους καταναλωτές, φωτίζοντας περισσότερο τη θέση του κρασιού στα σήματα ποιότητας εστιατορίων.

 

17.00 – 18.00

Αποθήκη Γ, stand Hyatt Regency Thessaloniki

Cooking demonstration

Διοργάνωση: Hyatt Regency Thessaloniki

Ο Κώστας Αραμπατζής, chef του Hyatt Regency Thessaloniki, θα ετοιμάσει μπροστά μας και θα μας προσφέρει νόστιμα σουδάκια με μαρινάτο σολομό και κρέμα λεμονιού!

 

18.00 – 19.00

Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo

Αφρώδεις Οίνοι Βορείου Ελλάδος

Ομιλητές: Κωνσταντίνος Στεργίδης, δημοσιογράφος οίνου - MW Κωνσταντίνος Λαζαράκης, πρόεδρος WSPC - Παύλος Αργυρόπουλος, οινολόγος - Γιώργος Βεράνης, διευθυντής ΕΑΣ Αμυνταίου

Διοργάνωση: Blink Wines, Ε.Α.Σ. Αμυνταίου

Ανοιχτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον των αφρωδών οίνων στην Ελλάδα.

 

19.00 – 20.00

Αποθήκη Γ, αίθουσα Marco Polo

Προσδιορίζω την αγορά κρασιού στο σπίτι ή στο εστιατόριο, ανάλογα με τις ανάγκες μου.

Ομιλητής: Γιώργος Λούκας, οινοχόος

Διοργάνωση: Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Σημεία πώλησης κρασιού με «καλύτερη» τιμή (οινοποιεία, οργανωμένες κάβες, λέσχες κρασιού, χονδρέμποροι, προσφορές κλπ).

Η αγορά από το σούπερ μάρκετ, τι να προσέξω στις ειδικές προσφορές.

Η σωστή αγορά κρασιού ανάλογα με την κάθε στιγμή της ζωής μου (ανάλογα με το είδος της εξόδου, το είδος της εκδήλωσης ή τους προσκεκλημένους και τον αριθμό των καλεσμένων).

Η σωστή αγορά του κρασιού με σκοπό την αρμονία με το φαγητό.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οκτώβριος 2019

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123