EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Κρύο και χιόνια από Δευτέρα

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 12:37:25 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ναυτεμπορική»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Aπό απόψε θα αρχίσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα και η βαθμιαία ενίσχυση των ανέμων στα πελάγη. Ισχυρές χιονοπτώσεις από αύριο Καθαρή Δευτέρα με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των βοριάδων έως και 10 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

 

Για σήμερα Κυριακή προβλέπονται βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, με τους ανέμους ασθενείς και από το βράδυ βόρειους 4 μποφόρ. Θερμοκρασία, από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία, από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται και για τα νησιά Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, καθώς και λίγα χιόνια στα βουνά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα βουνά προβλέπονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, με τους ανέμους ασθενείς. Από το μεσημέρι στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα Κύθηρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία, από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως το βράδυ προβλέπει η ΕΜΥ για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με τους ανέμους δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές θα έχουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το βραδυ τοπικά 6 μποφόρ. Στα νοτια μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία, από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιονοπτώσεις από αύριο

Από αύριο Καθαρή Δευτέρα 7/3 αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές και παράλληλη ενίσχυση των ανέμων. Στην Αττική, από τη νύχτα στα βόρεια του νομού προβλέπονται χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόβλεψη της ΕΜΥ κάνει λόγο για νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και τοπικά σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, βαθμιαία στα κεντρικά ημιορεινά και μέχρι το βράδυ και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας καθώς και στις αντίστοιχες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Το βραδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι χιονοπτώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές, προειδοποιεί η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές, αναμένεται να σημειωθούν στις νοτιότερες θαλασσιες περιοχές. Στην Αττική, από τη νύχτα στα βόρεια του νομού προβλέπονται χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 5 με 7 στα θαλάσσια τοπικά 8 και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία 9 με 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345