EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Ανοιξιάτικος χιονιάς

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011 12:23:33 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού από σήμερα Καθαρά Δευτέρα μέχρι την Τρίτη, οπότε τα φαινόμενα θα κορυφωθούν. Οι μετεωρολόγοι μιλούν ακόμη και για χιόνι στο κέντρο της Αθήνας.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Από το βράδυ θ’ αρχίσει να χιονίζει στα βόρεια του νομού και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα βόρεια προάστια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και αργότερα βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου και τη νύχτα θα πέσει ακόμα περισσότερο.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν χιονοπτώσεις αρχικά στα ανατολικά, ενώ από το απόγευμα θα χιονίσει και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Κατά τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε νησιωτικές περιοχές, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά και τα 10 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σ’ ολόκληρη τη χώρα θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, ενώ τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός, κυρίως στα δυτικά και βόρεια της χώρας.

Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ, από την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας. Από τα Παλούκια για Σαλαμίνα, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για τη γραμμή Πρίνου - Καβάλας.

Ετικέτες

Καίρος,





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345