EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Η NASA πραγματοποιεί διαστημικές βόλτες, υποβρυχίως!

Πριν εξερευνήσουν έναν αστεροειδή στο διάστημα, μια ομάδα αστροναυτών και επιστημόνων της NASA δοκιμάζουν τις τεχνικές των μελλοντικών αποστολών στον πυθμένα του ωκεανού. Βουτήξτε μαζί τους...

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011 7:47:13 μμ
ΠΗΓΗ: Deltiokairou.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Τα θεμέλια για την 15η εκστρατεία του προγράμματος της NASA που αφορά σε ειδικές περιβαλλοντικές αποστολές ή πιο σύντομα NEEMO 15 (NASA's Extreme Environment Missions Operations) ετοιμάζονται και οι μηχανικοί τοποθετούν ό,τι χρειάζεται για την υποθαλάσσια αποστολή.

Οι ΝΕΕΜΟ αποστολές γίνονται 19 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ωκεανού, στα ανοικτά των ακτών Key Largo της Φλόριντα, στο εθνικό υποβρύχιο εργαστήριο. Η φετινή εκστρατεία θα προσομοιώνει ένα ταξίδι σε έναν αστεροειδή και οι αυτοδύτες θα προσπαθήσουν να βρουν τον καλύτερο τρόπο να ρίξουν άγκυρα στην επιφάνεια ενός διαστημικού βράχου ώστε να κινηθούν πάνω του.

 

Για τις δοκιμές θα χρησιμοποιηθεί ένας κατασκευασμένος από fiberglass βράχος, διαστάσεων 5x4 μέτρων. Οι επιστήμονες και οι μηχανικοί θα πραγματοποιούν καταδύσεις, χωρίς να μένουν μέσα στο υποβρύχιο εργαστήριο. Κάτι που κάνει την εργασία τους πολύ δύσκολη.

 

Σε αντίθεση με την προσγείωση στο φεγγάρι ή τον Άρη, ένας αστεροειδής θα έχει ελάχιστη, αν όχι καθόλου, βαρύτητα. Έτσι, γίνεται προσπάθεια για αρκετές μεθόδους και τρόπους αγκυροβολίας, ώστε να σχηματιστούν μονοπάτια.

 

Η εκτέλεση διαστημικών περιπάτων σε αστεροειδείς θα είναι παρόμοια με την εκτέλεση διαστημικών περιπάτων σε διαστημικό σταθμό. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσομοιωθεί η διαδικασία από τους αστροναύτες είναι η ουδέτερη πλευστότητα του υποβρύχιου εργαστηρίου.

Ετικέτες

NASA, υποβρυχίως





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345