EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Σύσκεψη για την πυροπροστασία στη Νάουσα

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 9:16:48 μμ
ΠΗΓΗ: Pliroforiodotis.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Ηέγκαιρη προετοιμασία και η λήψη μέτρων για την πρόληψη των πυρκαγιών, εν όψει της θερινής περιόδου ήταν το θέμα της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) το οποίο συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/5) υπό την προεδρία του Δημάρχου Νάουσας κ. Αναστάσιου Καραμπατζού. Συμμετείχαν αιρετοί από το Δήμο Νάουσας και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, εκπρόσωποι υπηρεσιών, συλλόγων και φορέων της πόλης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμων (Ν.3013/2002, Ν3852/2010) και τις σχετικές αποφάσεις της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, και την υπ. αρ. 14/2011 απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Νάουσας.

Ο κ. Καραμπατζός στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο του Σ.Τ.Ο που είναι ο αποτελεσματικός συντονισμός, η έγκαιρη προετοιμασία και η ετοιμότητα στη λήψη μέτρων για την πρόληψη των πυρκαγιών, με τη συνεργασία του Δήμου και των εμπλεκόμενων φορέων. Τόνισε ότι και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας (Π.Υ.Ν.), που έχει την επιτελική επιχειρησιακή ευθύνη για την περιοχή του Δήμου Νάουσας, ξεκίνησαν και θα γίνουν τις επόμενες ημέρες οι αναγκαίες ενέργειες για την πρόληψη πυρκαγιών (καθαρισμός χώρων και δασικών δρόμων, διάθεση οχημάτων, δεξαμενών, βυτιοφόρων κλπ.). Ανέφερε ότι στις 30/6/2011 κλείνει η χωματερή της Νάουσας, και ότι έχουν αποκατασταθεί όλες οι ανεξέλεγκτες χωματερές του διευρυμένου Δήμου. Τόνισε επίσης ότι πολίτης που θα συλλαμβάνεται να ρυπαίνει με απορρίμματα κλπ, θα στέλνονται αυτόφωρο στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Κάλεσε όλους τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες πολιτών να συνεργαστούν με το ΣΤΟ για να υπάρξει αποτελεσματικότερος συντονισμός και ετοιμότητα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ακολούθησε η εισήγηση του Διοικητή της Π.Υ.Ν. κ. Ν. Παλαμούτη, ο οποίος αναφέρθηκε στις βασικές αιτίες πρόκλησης πυρκαγιών, στα αναγκαία μέτρα πρόληψης, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της Π.Υ.Ν. και στις άμεσες ενέργειες-εργασίες που πρέπει να γίνουν ενόψει της θερινής περιόδου.

Στην συνέχεια εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων μίλησαν για οργανωτικά ζητήματα και ενέργειες. Τέλος, από το Δήμο Νάουσας υπεύθυνος πολιτικής προστασίας ορίστηκε ο κ. Παν. Μαραντίδης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Εμ. Βαδόλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Καρτσιούνης, Παν. Μαραντίδης, ο Περιφ. Σύμβουλος κ. Κων/νος Καλαϊτζίδης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροδοχωρίου κ. Αν. Μωυσίδης, ο Τ/χης Πέτρος Δεμοιράκος της Β΄Μ.Κ. Δ/ντής του Αστ.Τμήματος Νάουσας κ. Δημ. Κουτσιούμπας, ο Δ/ντής Περιβάλλοντος Δήμου Νάουσας κ. Γ. Στεφανίδης, ο κ. Κ. Βαρβέρης (Τ.Υ. Δήμου), κ. Μιχ. Χριστοφορίδης (Δημ. Αστυνομία), κ. Δημ. Μπιτέρνας (Δασαρχείο Νάουσας), κ. Γ. Μπαρμπαρούσης (Περιφ. Υπάλληλος), κ. Δημ. Κουκόλης (Ελληνική Ομάδας Διάσωσης), και εκπρόσωπος του Ποδηλατικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Νάουσας.

Η επόμενη τακτική συνεδρίαση του ΣΤΟ ορίστηκε για τις αρχές Ιουλίου, όπου θα γίνει επικαιροποίηση των στόχων.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345