EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Ομελέτα με λαχανικά και μπέικον

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 8:43:56 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ online»     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Υλικά για 2 άτομα
4 αβγά ολόκληρα και 4 ασπράδια αβγών
10 φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες
5 φέτες μπέικον
1 ντομάτα, σε λεπτές φέτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ολόκληρα αβγά, τα ασπράδια και τον δυόσμο. Χτυπάμε με ένα πιρούνι ίσα να σπάσουν οι κρόκοι, αλλά χωρίς να ενσωματωθούν με τα ασπράδια. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε τα αβγά από πάνω και περιμένουμε 1-2 λεπτά, έως ότου το μείγμα στερεοποιηθεί. Κλείνουμε το τηγάνι με ένα πιάτο και τουμπάρουμε την ομελέτα πάνω στο πιάτο. Καθαρίζουμε προσεκτικά με λίγο χαρτί το τηγάνι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.

Στρώνουμε τις φέτες μπέικον σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και από πάνω καλύπτουμε με τις ροδέλες ντομάτας. Ξαναβάζουμε την ομελέτα στο τηγάνι με την ψημένη πλευρά προς τα πάνω και την αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί το μπέικον.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345