EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

«Καϊμάκτσαλαν, 2524 ώρες αγωνίας»

Η οδύσσεια ενός επενδυτή

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012 2:12:14 μμ
ΠΗΓΗ: Χ.Κ. Καϊμάκτσαλαν     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Όλα ξεκίνησαν με μια σύλληψη ιδέας από μια ομάδα νέων ανθρώπων με όρεξη για δουλειά, όνειρα και μεράκι για τον τόπο τους στις 7/10/2011.

«Πανηγυρικά» κερδίσαμε έναν διαγωνισμό που λάβαμε μέρος μόνοι μας – αργότερα καταλάβαμε γιατί.

Ξεκινήσαμε σταδιακά την υλοποίηση των όσων είχαμε οραματιστεί, στηριζόμενοι στις δικές μας πλάτες ως ιδιώτες πλέον σε ένα έργο που μέχρι τώρα διαχειριζόταν «οι άρχοντες του τόπου».

Στις προγραμματικές μας δηλώσεις ανοίξαμε την ψυχή μα και όχι τα χαρτιά μας, γιατί τα χαρτιά μας έλεγαν να φύγουμε πριν πάμε. Ακούσαμε λοιπόν την καρδιά και την ψυχή μας και προχωρήσαμε στην προσπάθεια για υλοποίηση των δηλώσεων μας που για μας δεν ήταν μεγαλεπήβολα σχέδια, παρά μόνο αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα, δηλαδή τη δουλειά μας.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή άρχισε να ξεθωριάζει το τοπίο και «ο θρόνος» να χάνει την αίγλη του.

Πόλεμος – Μάχες – Αντάρτικο

Αυτή ήταν η σύλληψη της ιδέας για όλους τους υπόλοιπους εκτός από εμάς, τους ρομαντικούς.

Ξαφνικά ανακάλυψαν όλοι ότι οι ατέλειες του χιονοδρομικού στα 18 χρόνια λειτουργίας του έχουν βαθιά τις ρίζες τους σε αυτούς τους «παρείσακτους» ιδιώτες που ήρθαν να κάνουν αρπαχτή στο «βουνό τους». Το βουνό που οι ίδιοι έφεραν στην εντατική, αφού έδωσαν όλες τις λάθος θεραπείες. Αφού απέτυχαν, το παρέδωσαν σε εμάς να το αναστήσουμε και αντί να βοηθήσουν προσπαθούν με κάθε τρόπο να τραβήξουν την πρίζα, για να αποδείξουν σε όλους τους καρεκλοκένταυρους και τους σφουγγοκωλάριούς τους ότι είχαν δίκιο.

Δίκιο έχουν.

Δίκιο γιατί όταν είσαι σίγουρος ότι μπορείς να διαλύσεις αυτό που έφτιαξες, σίγουρα ξέρεις ότι μπορείς να το κάνεις.

Ξύλα στα πόδια μας…

Ξύλα με μορφή σαμποτάζ στο να αφήνουμε κάθε ΣΚ κλειστό τον δρόμο που ανοίγει τελικά από εμάς παρ’ όλες τις εγκλίσεις και τα παρακάλια.

Όλως τυχαίως δεν υπάρχει αλάτι, όλως τυχαίως δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα (που χρεωθήκαμε σε ένα ανύπαρκτο πρωτόκολλο παράδοσης), μηχανολογικό εξοπλισμό που θυμίζει μάντρα ανακύκλωσης, μηνύσεις από την τοπική κοινωνία για ανύπαρκτα πράγματα που σκοπό είχαν μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων και υπομονής από μέρους μας που δοκιμάζεται ακόμη.

Ο δρόμος που βάσει σύμβασης ανήκει στην Αντιπεριφέρεια Πέλλας ανοίγει μόνο για τους εκλεκτούς «πολεμιστές» του Αγίου Αθανασίου, οι οποίοι χρησιμοποιούν όλο τους το μένος και την ξύλινη γλώσσα τους, ενάντια σε αυτό που εκθειάζουν ως στολίδι της περιοχής, μέχρι να φτάσουν οι τουρίστες εκεί. Μετά… είναι «διαβολοβούνι», Μην πατάτε εκεί…

Ουδόλως παράξενο που νοικιάσαμε κάτι το οποίο δεν υπάρχει. Το σαλέ βάσει ασφαλιστικών μέτρων απεδείχθη ότι νοικιάστηκε παράνομα αφού ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είναι στα δικαστήρια για τα ίδια θέματα.

Παράξενο δεν είναι που όλοι οι κρίνοντες είναι πρώην υπάλληλοι που αντί να γίνουν μόνιμοι, χάλασε η βόλεψη τους γιατί έγιναν I.Υ και έπρεπε μετά το πλιάτσικο των 18 ετών να δουλέψουν πραγματικά.

Παράξενο δεν είναι που οι ιθύνοντες της περιοχής, οι άρχοντες του τόπου ήρθαν με φωτογραφικές μηχανές στο διαγωνισμό, όχι με φάκελο, γιατί πίστεψαν τα λόγια των πολιτικών ότι δεν θα το πάρει κανείς και θα το καπηλευτούν με τις γνωστές… «αδιαφανείς διαδικασίες ,σε απευθείας ανάθεση ».

Αυτοί οι ίδιοι λοιπόν έχουν γνώση, άποψη, γνωριμίες know-how και προπαντός είναι «ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ».

Οι ίδιοι λοιπόν αυτοί οι ανιδιοτελείς και αλτρουιστές τύποι (είτε λέγονται πολιτικοί, είτε οικιστές κάποιων κοντινών χωριών) τριγυρνούν και αλαλάζουν σαν τους γύπες, ο ένας στον άλλον, ότι φεύγουμε, ότι φύγαμε, ότι τελειώνουμε και ότι αρχίζει η δική τους βασιλεία.

Βασιλεία που περιλαμβάνει αρλεκίνο για βασιλιά και μια παράξενη κουστωδία με ένα σωρό τίτλους, πολύ λέγειν και καθόλου ουσία.

Απαντούμε σε όλους αυτούς ότι συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε όχι επειδή έχουμε τον ίδιο εγωκεντρικό κομπλεξισμό αλλά γιατί έτσι αρμόζει στη φιλοσοφία μας και στις καταβολές μας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μόνοι μας όπως πάντα για να αποδείξουμε σε όλο αυτό το πανόραμα των μετρίων ότι είμαστε εδώ για να κάνουμε όσα είπαμε και όσα δεν είπαν αυτοί.

Όπως για τα ι.χ., mini snow bus, για τις επαφές με Ρώσους, Τούρκους, Κύπριους κοκ που κάποιοι προσπάθησαν να καπηλευτούν με τεράστια επιτυχία.

 

Η επιτυχία όμως έρχεται μετά.

Εμείς θα είμαστε εδώ να την υποδεχτούμε.

Εκείνοι;;;

Μόνο στις φωτογραφίες.

 

 

 

Ευχαριστούμε θερμά.

Η ομάδα της Snow Motion.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345