EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Σε αναστολή λειτουργίας τέθηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 11:11:06 πμ
ΠΗΓΗ: Snowtravel.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Μόνο ως… κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί, το να μη λειτουργήσει φέτος το χειμώνα το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και να το στερηθούν οι λάτρεις των χειμερινών σπορ. Και όμως, το ενδεχόμενο αυτό είναι περισσότερο πιθανό από κάθε άλλη φορά, από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΕΧΚΣ, κ. Ανδρέας Παντελίδης, προβαίνει σε μια ενέργεια, όπως αυτή της αναστολής λειτουργίας του.

«Εμείς σαν διοίκηση του ΕΧΚΣ τη Δευτέρα (προχθές) δώσαμε και επίσημα την αναστολή λειτουργίας του, διότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για πρόσληψη υπαλλήλων» ανέφερε ο κ. Παντελίδης στην τηλεφωνική επικοινωνία, που είχαμε μαζί του χθες το μεσημέρι. Μάλιστα ο ίδιος έκανε ακόμα γνωστό ότι έχει αποστείλει επιστολή στη Δήμαρχο Βέροιας, στους βουλευτές του Νομού, στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, στον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας, στο Επιμελητήριο, αλλά και στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό, στην οποία εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους υπαγορεύθηκε η αναστολή λειτουργίας του ΕΧΚΣ.

Αν μη τι άλλο λοιπόν, μία τέτοια εξέλιξη σ” ένα ζήτημα, όπως η λειτουργία του ΕΧΚΣ, και με τον καιρό ήδη να… θυμίζει χειμώνα και εν όψει περιόδου Χριστουγέννων, δημιουργεί έναν εύλογο προβληματισμό και μια έκδηλη ανησυχία σε τοπικό επίπεδο, στην προσπάθεια που γίνεται να καταστεί ο νομός μας πόλος έλξης επισκεπτών και οικονομικής στήριξης.

Μπατσαρά: “Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε στην τύχη του το ΕΧΚΣ”

Πάντως, το να τεθεί και επίσημα αναστολή λειτουργίας του ΕΧΚΣ, θέτει πλέον σε μια κινητοποίηση τους τοπικούς άρχοντές μας, και ήδη η βουλευτής κ. Γεωργία Μπατσαρά μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να προβεί στις ανάλογες ενέργειες, με τις οποίες και θα γίνει μια προσπάθεια να επιλυθεί το ζήτημα, που έχει προκύψει. “Εγώ θεωρώ πως το Σέλι, πέρα από κέντρο προσέλκυσης τουριστών, αφήνει και χρήματα στην περιοχή μας. Γι” αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε το ΕΧΚΣ στην τύχη του, είτε να αναστείλει τη λειτουργία του, είτε να κλείσει” τόνισε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» η κ. Μπατσαρά.

Γιοβανόπουλος: «Θα κάνω το παν, για να μη χαθεί για το νομό και τη Βέροια ένα από τα διαχρονικά σύμβολά του»

Από την πλευρά του, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., κ. Κώστας Γιοβανόπουλος, ανέφερε ότι μόλις έλαβε γνώση της επιστολής, που έλαβε από τον κ. Παντελίδη, κατέθεσε τη Δευτέρα αναφορά για το εν λόγω ζήτημα στο αρμόδιο Υπουργείο. Και επιπλέον πως μέχρι χθες στις 8 το βράδυ, επρόκειτο να καταθέσει ερώτηση στη βουλή, με την οποία – όπως είπε – θα καλούσε τον αρμόδιο Υπουργό να τοποθετεί πάνω στο θέμα αυτό.

Ο ίδιος, που υπήρξε επί 4 χρόνια πρόεδρος του ΕΧΚΣ, σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αναφορικά με τη λειτουργία του, είπε: «Το ΕΧΚΣ έχει έναν παράδοξο τρόπο να διοικείται, παρ” ότι είναι ένας ολοζώντανος οργανισμός. Εγώ ανησυχώ και στενοχωριέμαι πάρα πολύ. Στο Σέλι έχω αφήσει ένα κομμάτι της προσωπικής μου ζωής και θα κάνω το παν να μη χαθεί για το νομό και τη Βέροια ένα από τα διαχρονικά σύμβολά του».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

Πηγή: www.imerisia-ver.gr/

Ετικέτες

Σελίου,





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345