EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Εγκυμονούν κίνδυνοι για το Χιονοδρομικό του Σελίου...

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 9:06:27 μμ
ΠΗΓΗ: Snowtravel.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Συντακτης: Κώστας Τσιμόπουλος

Μπροστά στον κίνδυνο να κλείσει βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου. Το πρώτο Κέντρο που έγινε στην Ελλάδα και προς τιμήν του είναι το ένα από τα δύο (το άλλο είναι της Βασιλίτσας) στην χώρα μας, που διατηρήθηκε (καλώς ή κακώς) ως Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο, χρόνο με τον χρόνο …μαραζώνει!!!.

Ακόμα και σήμερα, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η περίοδος λειτουργίας του, δεν έχει ούτε έναν εργαζόμενο, είτε αυτός είναι υπό την μορφή της μονιμότητας, είτε ως συμβασιούχος.

Μάλιστα η «εγκληματική» αδιαφορία που υπάρχει από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η οποία είναι η προϊστάμενη αρχή, κατάντησε το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, έρμαιο του κάθε επιτήδειου.

Ίσως λίγοι γνωρίζουν ότι αυτήν την στιγμή το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου αποτελεί την «αιτία» ενός κύκλου εργασιών αξίας 5-6 εκατομμυρίων ευρώ το τετράμηνο, χρήματα τα οποία καταναλώνονται στη Βέροια. Κι όμως, αντί να αποτελεί την αιχμή του δόρατος, αυτό κινδυνεύει να κλείσει.Που είναι οι τοπικοί βουλευτές, η Αντιπεριφέρεια, ο Δήμος, ώστε με τους άλλους φορείς να απαιτήσουν την αποφυγή κάθε δυσάρεστης εξέλιξης και της προσπάθειας αναγέννησής του;

Δυστυχώς υπάρχει αδιαφορία…

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Πρόεδρο της διοίκησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου κ. Ανδρέα Παντελίδη, ο οποίος είναι ο καταλληλότερος να μιλήσει για το συγκεκριμένο Κέντρο, μιας και πέραν του διοικητικού ρόλου που ορίστηκε, για πολλά χρόνια υπήρξε ο ίδιος αθλητής του σκι και γόνος ενός δραστήριου διοικητικού παράγοντα.

 

«Δυστυχώς το χιονοδρομικό κέντρο έμεινε από υπαλλήλους» μας είπε ο κ. Παντελίδης.«Συνταξιοδοτηθήκαν όλοι για άγνωστους λόγους. Και δεν αντικαταστάθηκε κανένας. Πέρσι τέτοια εποχή που αναλάβαμε ως νέα διοίκηση, δεν βρήκαμε ούτε έναν υπάλληλο.

Πέρσι λειτουργήσαμε γιατί κάναμε συμβάσεις έργου με κάποιες εταιρίες και αυτές θα προσελάμβαναν προσωπικό. Αυτό έγινε πρώτη φορά και χωρίς να έχουμε κάποια εμπειρία.

Αποδείχθηκε ότι δεν συμφέρει. Είναι συμβάσεις που φτάνουν κοντά στις 60.000 ευρώ. Είναι συμβάσεις που τις κοιτάνε με κακό μάτι, όλοι όσοι εμπλέκονται. Από τον οικονομικό έλεγχο μέχρι την Γενική Γραμματεία. Έτσι είπαμε να μην το ξανακάνουμε».

«Θύμα» της μείωσης προσωπικού σε κάθε κρατικό φορέα αποτελεί και το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, ή υπάρχει κάτι άλλο; Ο κ. Παντελίδης μας εξηγεί:

«Από πέρσι τέτοια εποχή ενημερώνουμε την Γενική Γραμματεία ζητώντας υπαλλήλους, είτε λέγεται από διαθεσιμότητα, είτε από μετάταξη, είτε από μετάθεση, είτε από μετακίνηση, είτε όπως κι αν λέγεται. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

Το καλοκαίρι άλλαξε η ηγεσία και ξανά από την αρχή. Το αίτημα το δώσαμε στον κ. Παναγιωτόπουλο στις 18 Ιουλίου. Με το αίτημα αυτό ζητούσαμε η Γραμματεία να μας εγκρίνει συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Δεν ήταν τόσο το οικονομικό. Εμείς θέλαμε την έγκριση για 15 άτομα. Αν έχουμε χιόνια θα τους πάρουμε. Αν δεν έχουμε, θα πάρουμε πέντε, έξι, επτά. Θα τους πληρώσουμε εμείς, από τα έσοδα του Κέντρου. Κι αυτό δεν προχώρησε. Φτάσαμε στο …και πέντε.

Την προηγούμενη βδομάδα καθίσαμε ώρες έξω από τα γραφείο του υπουργού, το υπέγραψε τελικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, το πήραμε χέρι χέρι και το πήγαμε στον κ. Μητσοτάκη. Πληροφορηθήκαμε ότι το υπέγραψε κι αυτός και περιμένουμε Τετάρτη, Πέμπτη το τελικό o.k. από τον κ. Στουρνάρα και να προσλάβουμε μέσω ΑΣΕΠ, γιατί είναι διαγωνισμός, τους 15 εργαζόμενους».

Ετικέτες

Σελίου,





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345