EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 1:03:21 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ναυτεμπορική»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα νότια 7 Μποφόρ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές, χιόνι στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως το πρωΐ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας. Ανεμοι: Δυτικοί 2 με 4 και στα νότια 4 με 6 Μποφόρ. Νοτίως της Πελοποννήσου οι άνεμοι θα έχουν ένταση μέχρι 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχή ή καταιγίδα, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το βράδυ 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως πριν από το μεσημέρι. Βροχές κατά τόπους από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας μέχρι το μεσημέρι και βροχές μετά το μεσημέρι. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Πρόσκαιρη εξασθένηση το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρωϊνές ώρες στην Κρήτη προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά σε ημιορεινές κεντρικές και βόρειες περιοχές και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σε χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και λίγα χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωΐ νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345