EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Πρόγνωση καιρού

21-12-2009 έως 27-12-2009

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 10:47:32 πμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Δελτίο πρόγνωσης καιρού από τον Δημήτρη Καμπόλη για το διάστημα από 21-12-2009 έως 27-12-2009.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2009

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο (κυρίως στην Ικαρία και την Σάμο), την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στα Δωδεκάννησα και θα εξασθενήσουν. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΝΝΔ μέτριους και θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά και βόρεια.

Αττική: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες νωρίς το πρωί στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς ώς μέτριοι με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.
Πάτρα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΔ μέτριους και θερμοκρασία από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


ΤΡΙΤΗ 22-12-2009
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Ηπείρου με υψόμετρο >900μ. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις.  Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στο Καρπάθιο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 
Πάτρα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


ΤΕΤΑΡΤΗ 23-12-2009
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Ηπείρου με υψόμετρο >1400μ. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις.  Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νοτιο Ιόνιο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Πάτρα: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον δυτικό Πατραϊκό εώς ισχυροί και θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


ΠΕΜΠΤΗ 24-12-2009 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες νωρίς το πρωί στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην βορειοδυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες νωρίς το πρωί στην Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Σκύρο, την Εύβοια, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στην βόρεια Κρήτη, την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά.

Αττική: Νεφώσεις νωρίς το πρωί με πιθανότητα εκδηλωσης ασθενών τοπικών βροχών. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Πάτρα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-12-2009 (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα σταδιακά και μέχρι το απόγευμα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά καθώς και τμήματα της κεντρικής Στερεάς. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι από Ν διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο έως ισχυροι και θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα βορειοδυτικά του νομού. Άνεμοι από Ν διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις οι οποίες σταδιακα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι από Ν διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Πάτρα: Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι από Ν διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


ΣΑΒΒΑΤΟ 26-12-2009 (ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μετά το απόγευμα σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >1300μ. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο νότιο Ιόνιο και το Κρητικό έως πολύ ισχυροι, σταδιακά στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε ΔΒΔ μέτριους και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα βόρεια.

Αττική: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες νωρίς το πρωί. Σταδιακά πάντως και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό και τον νότιο Σαρωνικό εώς πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση μετά το μεσημέρι.
Πάτρα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες αργά το απόγευμα θα ενταθούν. Άνεμοι από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


ΚΥΡΙΑΚΗ 27-12-2009
Ηλιοφάνεια με ασθενείς χιονοπτώσεις σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονία με υψόμετρο >500μ. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές και χιονοπτώσεις σε περιοχές της προσήνεμης κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης με υψόμετρο >600μ, της ανατολικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με υψόμετρο >800μ, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου με υψόμετρο >1000μ καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά της Πελοποννησου, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Άνεμοι στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση.

Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές του νομού με υψόμετρο >1000μ. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροίκαι θερμοκρασία από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις το πρωί με βροχή ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε περιοχές του νομού με υψόμετρο >600μ. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια του νομού και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.
Πάτρα: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού όπου και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 


ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Ανοιξιάτικο αναμένεται στο σκηνικό την βδομάδα που διανύουμε με μια πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στα τέλη της βδομάδας. Χαρακτηριστικά της βδομάδας αυτής είναι:

-Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας οι οποία στα νότια θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

-Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που θα περιορίζονται στα βορειοδυτικά.

-Οι ενισχυμένοι ΝΝΔ άνεμοι.

-Η σταδιακή επιδείνωση του καιρού το Σ/Κ με πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των ΒΒΑ ανέμων.

Πιο αναλυτικά, βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας θα επιδεινώσει τον καιρό στην βορειοδυτική Ευρώπη και την Σκανδιναβική με χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Το χαμηλό αυτό σε συνδυασμό με τις αντικυκλωνικές πιέσεις στην περιοχή της Μαύρης Θαλασσας θα ευνοήσουν το ΝΝΔ ρεύμα στην κεντρική Μεσόγειο. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται στην Ιταλία καθώς και στα νότια Βαλκάνια με βροχές να εκδηλώνονται στις δυτικές κυρίως περιοχές της Ιταλικής και της Βαλκανικής χερσοννήσου.

Οι καιρικές αυτές συνθήκες θα διατηρηθούν μέχρι Ημέρα των Χριστουγέννων όπου αναμένεται σταδιακή μεταβολή του καιρού από τα δυτικά. Αιτία οι αντικυκλωνικές πιέσεις στην δυτική Ευρώπη οι οποίες σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην περιοχή της Βαλτικής θα ευνοήσουν την κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών προς την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης. Το ψυχρό αυτό μέτωπο εξερχόμενο στην κεντρική Μεσόγειο θα δώσει κυκλογένεση στην περιοχή του κόλπου της Γένοβας. Το χαμηλό αυτό αναμένεται να κινηθεί ΑΝΑ προς την νότια Αδριατική/ βόρειο Ιόνιο και να επιδεινώσει τον καιρό της χώρας μας την Δεύτερη Ημέρα των Χριστουγέννων.

Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται ψυχρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινα. Το καιρικό αυτό σκηνικό δεν αναμένεται όμως να διατηρηθεί σημαντικά λόγω της σταδιακής επέκτασης των αντικυκλωνικών πιέσεων πάνω από την περιοχή μας.

Η επόμενη βδομάδα (28 Δεκεμβρίου έως 03 Ιανουαρίου) ξεκινάει με καλύτερες καιρικά συνθήκες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και θα επανέλθει σε επίπεδα 14 έως 18 βαθμών Κελσίου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ήπιος αναμένεται να είναι ο καιρός ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ενώ νέα επιδείνωση του καιρού διαφαίνεται την περίοδο των Φώτων.


Καμπόλης Δημήτρης

Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345