EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Μαχαίρι στους συµβασιούχους Θα κοπούν στο µισό στα πλαίσια των σκληρών µέτρων λιτότητας που έρχονται !!!

Σάββατο 7 Μαΐου 2011 5:37:05 μμ
ΠΗΓΗ: 009 EPEA.COM.GR     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Ενισχυµένο θα είναι το πακέτο των πρόσθετων µέτρων του 2011, αλλά και το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα, καθώς τα µηνύµατα που έφτασαν στον Πρωθυπουργό ΓιώργοΠαπανδρέου από τις Βρυξέλλεςαναφέρουν ότιαυτή µπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για την ελληνική οικονοµία. Το οικονοµικό επιτελείο, που προγραµµατίζει να αρχίσει τις επαφές του µε τους επικεφαλήςτης τρόικας την ερχόµενη Τετάρτη, έχει βάλει στο τραπέζι και εξετάζει µια σειρά πρόσθετωνµέτρων, µεταξύ των οποίων και ο περιορισµός κατά το ήµισυ των συµβασιούχων στο ∆ηµόσιο!

Σύµφωναµεπληροφορίες,τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονοµικών έχουν συµφωνήσει να περιορίσουν τον αριθµό των κάθε είδους συµβασιούχων από τις 60.000  σήµερα στο όριο των 30.000. Η κίνηση αυτή, που
αναµφίβολα θα προκαλέσει κύµα αντιδράσεων, εκτιµάται ότι θα επιφέρει εξοικονόµηση πάνω από 600.000.000 ευρώ για το δηµόσιο ταµείο. Παράλληλα, πληροφορίες από το οικονοµικό επιτελείο αναφέρουν ότι εξετάζεταικαι το ενδεχόµενο επίσπευσης του ενιαίου µισθολογίου που θα οδηγήσει σεµειώσεις αποδοχών για κάποιες τουλάχιστον κατηγορίες δηµοσίων υπαλλήλων.

Στο τραπέζι βρίσκεται ακόµη η εξίσωση του φόρου στα καύσιµα, εφόσον αποφασισθεί, που θα αποτελέσει βαρύ πλήγµαγια το σύνολο των νοικοκυριών, αφού θα οδηγήσει στα ύψη την τιµή του πετρελαίου θέρµανσης.
Από τις Βρυξέλλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του επέλεξαν τελικώς το σκληρό σενάριο και το εισηγήθηκαν στον Πρωθυπουργό που έδωσε το τελικό πράσινο φως, καθώςέλαβαν το µήνυµα ότι σε διαφορετική περίπτωση η χώρα αντιµετωπίζει δύο απειλές:
Η πρώτη είναι να µηνεγκριθεί η κατ’ αρχάς απόφαση για επιµήκυνση του χρόνου αποπληρωµής και µείωση του επιτοκίου τουδανείου των 110 δισ. ευρώ. Μολονότι η απόφαση έχει ληφθεί από τον περασµένο Νοέµβριο, παίρνει συνεχείς αναβολές και δεν θεωρείται απίθανο ακόµη και να παραπεµφθεί στις ελληνικές καλένδες.

Η δεύτερη και πιθανόν πιο σοβαρή απειλή για την Ελλάδασυνίσταται στο ενδεχόµενο να µην καταβληθεί η δόση του Ιουνίου λόγω µιας αρνητικής έκθεσης που ενδεχοµένως θα υποβάλει η τρόικα στους υπουργούς της ευρωζώνης. Ο αρµόδιος επίτροπος Ολι Ρεν έχει από καιρό αφήσει ανοιχτό το ενδεχόµενο να µην προβεί ο ίδιος σε εισήγηση για εκταµίευση ή µη της δόσηςκαι να παραπέµψει την απόφαση, ως έχουσα πολιτικό χαρακτήρα, στο Συµβούλιο.
Οι τελευταίες πληροφορίες στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα η δόση δεν θα εκταµιευθεί τον Ιούνιο λόγω των κακών επιδόσεων της Ελλάδας και θα δοθεί µια δεύτερη ευκαιρία τον Ιούλιο,έναν µήνα αργότερα από το προγραµµατισµένο, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης ενός σκληρού Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος.
Εν τω µεταξύ, ο πρόεδρος της Κοµισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, οοποίος επιθυµεί να λειτουργεί ωςµεσολαβητής στις εντάσεις που έχουν δηµιουργηθεί, θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 20 Μαΐου.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345