EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Κι άλλη αρκούδα θύμα τροχαίου

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή της σύμβασης του προγράμματος Life, για την προστασία της αρκούδας από τα τροχαία ατυχήματα, και μια αρσενική αρκούδα τραυματίστηκε θανάσιμα στην Εγνατία. Διαβάστε τι λένε οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011 4:09:06 μμ
ΠΗΓΗ: Deltiokairou.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Μια μέρα μετά την υπογραφή της σύμβασης στο πλαίσιο του προγράμματος Life για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων με αρκούδες,  μια αρσενική αρκούδα, βάρους 150 κιλών, έχασε τη ζωή της από διερχόμενο αυτοκίνητο, σε ένα σημείο που αποτελεί "καρμανιόλα" για το προστατευόμενο θηλαστικό.

Η άτυχη αρκούδα, ηλικίας  8 έως 10 ετών, τραυματίστηκε θανάσιμα τα ξημερώματα της 26ης Μαΐου, την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή, κοντά στο ρέμα Γκιώλη.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», που αποτελεί εταίρο του προγράμματος Life, πρόκειται για το δέκατο περιστατικό που σημειώνεται στον κάθετο άξονα της Εγνατίας τα τελευταία 2,5 χρόνια, ενώ στο ίδιο διάστημα, στο συγκεκριμένο σημείο του αυτοκινητόδρομου, έχουν συμβεί άλλα τρία τροχαία ατυχήματα με θύματα αρκούδες.

Την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της «Καλλιστώς» ειδοποίησε το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων της Εγνατίας Οδού, αλλά όταν έφτασε στην περιοχή, δυστυχώς το ζώο ήταν ήδη νεκρό. Η αρκούδα μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Ως βασικά αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, στα οποία εμπλέκονται αρκούδες, η «Καλλιστώ» αναφέρει την ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής και την απουσία ή ελλιπή διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα.

Στο πλαίσιο αυτό επαναφέρει το αίτημά της για την ολοκληρωμένη τοποθέτηση επαρκούς φράχτη από την Εγνατία Οδό Α.Ε σε όλο το μήκος του κάθετου άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345