EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Ανοιξιάτικο Κλέφτικο

ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΣΙΟΣ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011 7:35:56 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Αν και μύρισε καλοκαίρι οι καθημερινές βροχές μας παρατείνουν την ανοιξιάτικη διάθεση και εγώ σήμερα σας προτείνω ένα ανοιξιάτικο φαγητό το κλέφτικο και για να το φτιάξουμε θα  χρειαστούμε από άπαχο κρέας σε ίσες ποσότητες από χοιρινό  μοσχάρι και ζυγούρι περίπου 1800 γρ σε σύνολο, 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια   200 γρ καπνιστό μπάτσο 250 γρ. ελειόλαδο,1 πράσινη πιπεριά,  1 ποτήρι λευκό κρασί, 1 σφηνάκι νερό, αλάτι πιπέρι και ρίγανη.
Πρώτα θα κόψουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια θα το πουδράρουμε με λίγο πιπέρι θα το σκεπάσουμε με μια ζελατίνη και θα το βάλουμε για 4 ώρες στο ψυγείο.
Μόλις είμαστε έτοιμοι θα ψιλοκόψουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια και την πιπεριά και θα τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο.
Αφού ξανθύνουν βάζουμε τα αναμιγμένα πιπεράτα κρέατα και τα σοτάρουμε και αυτά. Μόλις σωθούνε τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί, αλατίζουμε και ριγανάρουμε προσθέτουμε λίγο νερό, το μπάτσιο και το αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 1 ώρα σε πολύ χαμηλή φωτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εναλλακτικά μπορούμε να το βάλουμε σε λαδόκολλα μετά το σβήσιμο του με το κρασί και να το ψήσουμε σε γάστρα και σε σιγανό φούρνο 160, βαθμών για 2,5 έως 3 ώρες.
Έχει μια μικρή διαδικασία αλλά γίνεται ποιο μαλακό και ενσωματώνει καλύτερα τα αρώματα του.
Καλή σας όρεξη και καλό Σαββατοκυριακο.





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οκτώβριος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123