EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Στα λευκά η Β. Ελλάδα

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010 6:16:39 μμ
ΠΗΓΗ: ΕΡΤonline     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Στα λευκά έχουν ντυθεί από τα ξημερώματα πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ στη Φλώρινα το θερμόμετρο έπεσε σήμερα στους μείον πέντε βαθμούς. Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται από Καστοριά προς Φλώρινα και Γιάννενα, καθώς στο επαρχιακό οδικό δίκτυο απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Την ίδια εικόνα αντίκρισαν το πρωί κάτοικοι και επισκέπτες σε Καστοριά, Σέρρες και Δράμα. Το ύψος του χιονιού στα ορεινά των νομών φτάνει τα 20 εκατοστά, ενώ ο υδράργυρος έδειξε πέντε βαθμούς υπό το μηδέν. Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την κακοκαιρία και τον μεγάλο κυματισμό στα παράλια της Κορινθίας σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων και συγκεκριμένα στο παραλιακό μέτωπο των δήμων Βόχας και Άσσου - Λεχαίου.
Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται στις επαρχιακές οδούς.

Αντιολισθητικές αλυσίδες

-Ε.Ο. Καστοριάς - Φλώρινας μέσω Βιτσίου
-Ε.Ο. Καστοριάς - Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου και
-Ε.Ο. Καστοριάς - Αμυνταίου
Σε όλα τα άλλα σημεία του εθνικού δικτύου η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά. Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μετατρέψει σε παγοδρόμιο το οδικό δίκτυο της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί κατά την κίνησή τους, ενώ όπου ζητούνται από την τροχαία αλυσίδες είναι για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω του παγετού.

"Τους σκέπασε το νερό"

Στη Δυτική Κορινθία και στα χωριά Άσσος και Βραχάτι τα νερά που έβγαλαν στην ακτή οι δυνατοί νοτιάδες κατέστρεψαν πολλά σημεία του παραλιακού δρόμου και πλημμύρισαν σπίτια. Κάτοικοι και φορείς ζητούν αντιπλημμυρικά έργα. Όπως λένε το φαινόμενο είναι σύνηθες αν και όπως υποστηρίζουν η έντασή του ήταν πρωτοφανής. Οι Δήμαρχοι της περιοχής συναντήθηκαν με το Νομάρχη Κορινθίας και του έθεσαν το πρόβλημα. Άσσος Κορινθίας, Μπούκα Αμφιλοχίας, Χόρτο Μαγνησίας, Βαθύ Σάμου, Πάτμος, Τήλος. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για περιοχές όπου το υψόμετρο είναι χαμηλότερο από τη στάθμη της θάλασσας. Η φουσκοθαλασσιά αναμένεται να τελειώσει με την αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων.

Χιονόνερο πέφτει από νωρίς το πρωί περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, με το θερμόμετρο να είναι στους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ αραιά χιονόπτωση σημειώνεται σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας. Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν στο οδικό δίκτυο. Αλυσίδες απαιτούνται στα τελευταία 10 χλμ., στις οδικές προσβάσεις από τον Άγιο Αθανάσιο, την Άρνισσα και την Κερασιά, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).

Ανοιχτοί είναι οι δρόμοι από Βέροια και Νάουσα προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου. Χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο "3-5 Πηγάδια" στο όρος Βέρμιο. Αραιά χιονόπτωση σημειώνεται στη Βέροια, αλλά και στην πόλη του Κιλκίς.

Ομαλή είναι η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά στο νομό Σερρών. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται περιφερειακά της πόλης των Γρεβενών, ενώ χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό Γρεβενών. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βιτσίου, στο νομό της Φλώρινας, ενώ ελαφρά χιονόπτωση σημειώνεται στην πόλη της Κοζάνης.

Καλαμάτα
Νεκρό βρήκαν μετά τα μεσάνυχτα, μέσα σε χείμαρρο, 25χρονο κάτοικο της αγροτικής περιοχής Αγίου Νικολάου του δήμου Αριστομένη Μεσσηνίας, αστυνομικοί του τμήματος Μεσσήνης με τη συνδρομή ανδρών της ΟΠΚΕ και της πυροσβεστικής. Ο 25χρονος μαζί με 14χρονο συγχωριανό του, τις απογευματινές ώρες χθες, επέστρεφαν περπατώντας στο χωριό τους από τον συνοικισμό Παλαιά Αετοφωλιά και σε κάποιο σημείο της διαδρομής, για άγνωστους λόγους, ο 25χρονος ακολούθησε διαφορετική διαδρομή από τον 14χρονο. Προανάκριση για τα αίτια του θανάτου διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Μεσσήνης.

Τρίπολη: Προβλήματα στα παράλια της Κορινθίας από τον μεγάλο κυματισμό

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από την κακοκαιρία και τον μεγάλο κυματισμό στα παράλια της Κορινθίας σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων και συγκεκριμένα στο παραλιακό μέτωπο των δήμων Βόχας και Άσσου - Λεχαίου. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στον παραλιακό δρόμο, όπου από το απόγευμα της Κυριακής ως την Δευτέρα που έγινε η πρώτη παρέμβαση, είχε κλείσει ο δρόμος και δυο σπίτια στο Λέχαιο πλημμύρισαν. Ο Δήμαρχος Βόχας Γιώργος Λιούτρης μας μίλησε για ''πρωτόγνωρο φαινόμενο αυτό που είχαμε τις προηγούμενες τρεις ημέρες'' κι ανέφερε ότι χθες επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές ο νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς, συνοδευόμενος από μηχανικούς και μετά προήδρευσε σύσκεψης στο δημαρχείου Άσσου - Λεχαίου στο Περγιάλι, κατά την οποία αποφασίστηκε πέραν του καθαρισμού να προχωρήσουν σε σήμανση και άμεση παρέμβαση στα επικίνδυνα σημεία.

Ο κ. Λιούτρης μας είπε ότι η πρωτοβουλία της νομαρχίας για άμεση παρέμβαση ξεκίνησε σήμερα το πρωί από το Λέχαιο, με τοποθέτηση ογκόλιθων στον παραλιακό δρόμο παράλληλα με την θάλασσα και θα συνεχίσει αυτό προς Βραχάτι, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ έγινε σήμανση των επικίνδυνων σημείων. Ο δήμαρχος Βόχας επεσήμανε πως ''πρέπει να γίνει συνολική μελέτη και παρέμβαση από το υπουργείο Υποδομών κατά μήκος του Κορινθιακού, από το Λέχαιο ως τα Μαύρα Λιθάρια, γιατί το πρόβλημα της διάβρωση των ακτών όλο και γίνεται πιο έντονο''.

Ο δήμαρχος Άσσου - Λεχαίου Χαράλαμπος Καμπούρης, πριν λίγο μας είπε ότι ''το τελευταίο 20ήμερο είναι έντονο το φαινόμενο της πλημμυρίδας. Τις προηγούμενες ημέρες όμως, θα λέγαμε ότι για πρώτη φορά είχαμε τόσο έντονους ανέμους και μεγάλης διάρκειας που ανέβασαν τα νερά της θάλασσας και προκάλεσαν ζημιές''. Ο κ. Καμπούρης ανέφερε ότι οι Δήμοι με δικά τους, μέσα προβαίνουν σε καθαρισμό του παραλιακού δρόμου και των πεζοδρομίων από τα φερτά υλικά και γίνεται μικρής έκτασης παρέμβαση, ενώ τόνισε πως ''το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών της Κορινθίας είναι γνωστό πολλά χρόνια και δεν μπορεί να περιμένει άλλο, χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση από το υπουργείο Υποδομών γιατί το κόστος είναι υψηλό και χρειάζονται ειδικές μελέτες''.

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345