EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Πρόγνωση καιρού 09.01-25.01

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010 8:05:34 πμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: MIK

Ύστερα από περίπου ένα μήνα που είμασταν στο Λάθος τεταρτημόριο της κυκλοφορίας με όλη σχεδόν την Ευρώπη στο ψυγείο και την Ελλάδα στο φούρνο έφτασε η στιγμή να απολάυσουμε χειμώνα.

 

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα με Νοτιάδες πιείτε τον τελευταίο καφέ στην παραλία με κοντομάνικο για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες. Για αυτό το διάστημα πιθανότατα ότι πέφτει στα βουνά θα είναι χιόνι.

Το χαμηλό της Αδριατκής θα μας απασχολήσει την Κυριακή με καλές χιονπτώσεις σε Καρπενήσι, Μαίναλο, Βασιλίτσα και Καλάβρυτα ενώ στα άλλα χιονοδρομικά περιμένουμε λίγο χιόνι.

Την Τρίτη τα προγνωστικά μοντέλα συμφωνούν ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένα βαθύ χαμηλό θα σχηματιστεί στο Ιόνιο και θα διασχίσει τον κορμό της Ελλάδας. Περιμένουμε αξιοπρεπείς χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλα τα χιονοδρομικά. Παράλληλα με την κάθοδο ψύχους έχουμε ιδανικές συνθήκες για σύγκλιση και χιονοκαταιγίδες που θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της Ελλάδας κυρίως προς το Αιγαίο χωρίς να μπορεί το που να προσδιοριστεί από τώρα. Με ευνοημένα χιονοδρομικά τον Παρνασσό και το Πήλιο από τέτοιο τύπου κακοκαιρία θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες μέρες αν θα έχει διάρκεια που θα επιτρέψει την πλήρη λειτουργία τους.

Στη συνέχεια και μέχρι τις 25 του μηνός και τα δυο σενάρια που επικρατούν αυτή τη στιγμή έχουν σημαντική κακοκαιρία με χιόνια σε όλα τα χιονοδρομικά. Το ένα θέλει παρατεταμένη κακοκαιρία με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες από την Πέμπτη 14 του μηνός και το άλλο μια καλή ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Νότιας Ελλάδας. όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του Ηπειρωτικού αντικυκλώνα που στις 13 του μηνός ξέρουμε ότι θα είναι στην Σκανδιναυία αλλά η μετέπειτα κίνησή του μπορεί να είναι καθαρά Ανατολική ή ακόμα και να εγκλωβιστεί σε ιδανική για εμάς θέση στη Βόρεια Ευρώπη.

Δεδομένου ότι τα χιονοδρομικά ιδανικά για καλό υπόστρομα χιονιού με δυο κακοκαιρίες ανοίγουν περιμένουμε ότι στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινησει η σεζόν για αρκετά από τα βουνά μας.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345