EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Χωριάτικους γεμιστούς κεφτέδες με φέτα και σάλτσα ντομάτας

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011 6:48:24 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Αγαπητοί φίλοι και φίλες τα σπιτικά μποστάνια την εποχή αυτή βρισκονται στα φόρτε τους με πολλές και καλές ντομάτες πιπεριές μελιτζάνες, αλλά και οι εξωχώραφες του μανάβη και της λαικής τώρα είναι πολύ καλές.

Σήμερα σας προτείνω  χωριάτικους γεμιστούς  κεφτέδες με φέτα και σάλτσα ντομάτας  θα χρειαστούμε, 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, 3 αυγά, 2 κρεμμύδια, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 ματσάκι μαϊντανό, 100γρ φέτα τριμμένη, 1 κιλό ντομάτες  (ώριμες), αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη, ελαιόλαδο, ψίχα ψωμιού.

Θα ξεκινήσουμε βάζοντας σε μια μεγάλη λεκάνη τον κιμά και τρίβουμε μέσα το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Αλατωπιπερώνουμε και πουδράρουμε με τη ρίγανη, ρίχνουμε την ψίχα ψωμιού και το λάδι.

Ζυμώνουμε καλά για 15 λεπτά τον κιμά, μόλις είναι έτοιμος πλάθουμε κεφτεδάκια τα οποία απλώνουμε στην παλάμη μας,(περιοδικά για να μην κολλάνε βρέχουμε τα δάχτυλα μας με λίγο λαδάκι) βάζουμε μέσα τριμμένη φέτα και το δίνουμε σχήμα στρογγυλού κεφτέ.

Τοποθετούμε τώρα τους κεφτέδες σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε για 20΄ στους 200 βαθμούς.

Όσο οι κεφτέδες μας ψήνονται  τρίβουμε τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μόλις ξανθύνει ρίχνουμε την ντομάτα. Προσθέτουμε αλάτι- πιπέρι-ρίγανη λίγη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Αφού έχουν ψηθεί οι κεφτέδες μας περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα μας και ξαναβάζουμε το ταψί μας στο φούρνο για ακόμη 10΄ στην ίδια θερμοκρασία.

Σερβίρονται πολύ ωραία με τηγανιτά λαχανικά  πιπεριές, μελιτζάνες 

Καλή σας απόλαυση!!!

 

Με τιμή
Δημήτρης Μάντσιος
Νάουσα Ημαθίας
τηλ 2332020250






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Νοέμβριος 2019

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301