EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Χειμωνιάτικο σκηνικό στη χώρα

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 10:41:51 πμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Με προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στα επαρχιακά και οδικά δίκτυα αρκετών νομών της χώρας εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε περιοχές της Δυτικής, της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως επίσης και της Θεσσαλίας. Χιονόπτωση από το πρωί και στην Πεντέλη. Στην Πεντέλη από το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν αλάτι στους δρόμους ενώ η τροχαία προειδοποιεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για την αποφυγή ατυχημάτων.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, στην επαρχιακή οδό Αετού-Νυμφαίου, στο δρόμο Πτολεμαΐδας - Βλάστης, καθώς και στους δρόμους που συνδέουν την Καστοριά με τα Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου και με την Φλώρινα, μέσω Κλεισούρας.

Στο νομό Γρεβενών, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες στο δρόμο Γρεβενών-Μετσόβου, από το 15ο έως το 40ο χιλιόμετρο, προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, καθώς και στους δρόμους από Γρεβενά προς Σαμαρίνα και Σπήλαιο.

Εφοδιασμένοι με αλυσίδες πρέπει να είναι όσοι κινηθούν προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα, από το ύψος του Παλιού Αγίου Αθανασίου, στον ορεινό όγκο του νομού Καρδίτσας, καθώς και στο δρόμο από Χάνια προς Ζαγορά, στην περιοχή του Πηλίου.

Οι χιονοπτώσεις, ο παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που επικρατούν στον Έβρο.

Προσοχή απαιτείται και σε ορισμένα σημεία της Εγνατίας Οδού, λόγω παγετού. Συνολικά 37 μηχανήματα της νομαρχίας, της ΔΕΣΕ και της Εγνατίας Οδού Α.Ε. εργάζονται για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Ο υδράργυρος τις απογευματινές ώρες στην Αλεξανδρούπολη έπεσε στους -2 βαθμούς Κελσίου, στην Ορεστιάδα στους - 6 και στο Ορμένιο στους -9 βαθμούς.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στην Σαμοθράκη, όπου σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου απαιτούνται αλυσίδες.

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345