EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Γλυκό σταφύλι της μαμάς

Γλυκό σταφύλι

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 10:22:28 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό σταφύλια ( καθαρό βάρος)
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 1 βανίλια
  • χυμό λεμονιού
 
Στα γρήγορα
 
 

Πως το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις ρώγες .
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  3. Όταν το σιρόπι αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τις ρόγες του σταφυλιού και κουνάμε σταδιακά την κατσαρόλα για να  μην κολλήσει το γλυκό.
  4. Βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα αμέσως από τη φωτιά  (για να μην σουφρώσει).
  5. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και ξαναβράζουμε το γλυκό την επόμενη μέρα μέχρι να δέσει.
  6. Προς το τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει το γλυκό μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνοδεύει τέλεια το στραγγιστό γιαούρτι!





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345