EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα

Άνοδος θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες 14-18/12/2009

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009 5:10:56 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Δεν βελτιώνεται ουσιαστικά ο καιρός αυτή τη βδομάδα, θα υπάρξουν αρκετές βροχές και χιόνια στα ορεινά κυρίως όμως στα μεγαλύτερα υψόμετρα. Πτώση της θερμοκρασίας και σημαντικές χιονοπτώσεις πιο χαμηλά θα έχουμε την Παρασκευή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο.

Το εκτεταμένο χαμηλό στη δυτική μεσόγειο έχει πορεία προς τη χώρα μας και θα φέρει από αύριο Τρίτη και από τα δυτικά σημαντικές βροχές και χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα των ορεινών μαζί με άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά και νότια της χώρας. Αυτό συνεπάγεται χιονόνερο στις βάσεις των περισσοτέρων χιονοδρομικών ειδικά όσο κατεβαίνουμε προς τα νότια και ανατολικά καθώς. Στα χαμηλά χιονοδρομικά όπως του Πηλίου και του Μαινάλου θα έχει βροχή ή χιονόνερο. Στα πιο βόρεια χιονοδρομικά δηλαδή στο Βόρα και το Φαλακρό θα χιονίζει σε όλες τις πίστες.

Την Τετάρτη φαίνεται ότι το χαμηλό περνάει εξασθενημένο στα ανατολικά της Ελλάδας οπότε οι άνεμοι γυρνάνε σε βορειοδυτικούς η θερμοκρασία πέφτει αλλά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και οι πιθανές χιονοπτώσεις που θα κατέβουν σε αρκετά χαμηλότερα υψόμετρα δε θα είναι σημαντικές.

Την Πέμπτη ο καιρός φαίνεται πρόσκαιρα βελτιωμένος αλλά σημαντική κακοκαιρία αναμένεται στη συνέχεια καθώς νέα διαταραχή θα μας επηρεάσει πάλι από τα δυτικά την Παρασκευή με πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια και αρκετά χιόνια στα ορεινά και σε υψόμετρα σημαντικά χαμηλότερα από αυτά της Τρίτης-Τετάρτης. Πάντως η νότια Ελλάδα φαίνεται προς το παρόν ότι θα έχει μικρότερη πτώση στη θερμοκρασία.

Για το Σαββατοκύριακο φαίνεται σημαντική πτώση θερμοκρασίας και πολύ κρύο ειδικά στα βόρεια, τα φαινόμενα όμως θα είναι εξασθενημένα, οι άνεμοι θα είναι τσουχτεροί ηπειρωτικοί βορειοδυτικοί.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345