EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 10:22:21 μμ
ΠΗΓΗ: AlphaTV.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Ρεπορτάζ: Χ. Στεφανής


Νέα επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα με κύριο χαρακτηριστικό τις σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται την Τετάρτη, ενώ ήδη η κακοκαιρία που πλήττει τις Βαλκανικές χώρες, επηρέασε και τη βόρεια Ελλάδα, όπου ακόμη και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο έχουν ντυθεί στα λευκά. Οι κάτοικοι σε όλη τη Μακεδονία και την Θράκη ξύπνησαν την Δευτέρα με χιόνι και πολικό ψύχος, ενώ αγώνα δρόμου έδιναν όλη την νύχτα αλατιέρες και εκχιονιστικά.

Το ύψος του χιονιού έφθανε τα 20 εκατοστά το πρωί στον Χορτιάτη, τους 15 στο Ωραιόκαστρο, τον Σώχο και το Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης, ενώ σε πολλές περιοχές τα σχολεία παρέμειναν κλειστά. Ο παγετός έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές οδικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν δεκάδες μικροατυχήματα σε πολλές πόλεις της βόρειας Ελλάδας. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από και προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας, στον δρόμο Καστοριάς-Φλώρινας μέσω Βιτσίου, στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας-Κοζάνης, στο Σιδηρόνερο και στο Βόλακα Δράμας και τον Σώχο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, για την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες από το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στην κεντρική, βόρεια και ανατολική χώρα μεταβλητών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ και στα νότια θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα και χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα ηπειρώτικα θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα πελάγη πιθανώς 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια. Ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Πέμπτη, με τους ανέμους στα δυτικά να πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345