EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Ο καιρός του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 6:14:31 μμ
ΠΗΓΗ: 091 Meteo.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Με άστατο καιρό θα κυλήσει το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας καθώς βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Περισσότερα και πιο γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/02 μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Καθαρής Δευτέρας. Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι το βράδυ του Σαββάτου 13/02 θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη εξασθένηση για να ενισχυθούν εκ νέου σημαντικά την Κυριακή 14/02, ενώ την Καθαρή Δευτέρα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι θερμοκρασίες, με αυξομειώσεις, θα κυμανθούν γενικά σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 13/02 βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου όπου τα φαινόμενα παροδικά θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της Δ. Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο, αλλά σταδιακά από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο θυελλώδεις 8 μπ. Ενισχυμένο δυτικό ρεύμα θα επικρατήσει στον Κορινθιακό, με την ένταση των ανέμων να φτάνει τοπικά στα 8 μπ.

Την Κυριακή 14/02 αρχικά ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλόκληρη τη χώρα με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αλλά μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, εξαιρουμένων των νοτιότερων τμημάτων του Αιγαίου. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο όπου η έντασή τους θα φτάνει τοπικά και τα 8 μπ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Την Καθαρή Δευτέρα 15/02 μέχρι τις μεσημεριανές ώρες θα επικρατήσουν ανάλογες καιρικές συνθήκες με την Κυριακή, αλλά σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και στις υπόλοιπες περιοχές σε δυτικούς με σταδιακή εξασθένηση, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή περαιτέρω πτώση.

Σ. Βουγιούκας
ΕΑΑ - Πεντέλη






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345