EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Iσπανική ομελέτα

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 7:54:39 μμ
ΠΗΓΗ: I-live.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Μια πεντανόστιμη εκδοχή της ομελέταςμε άρωμα Ισπανίας!

Υλικά: 8 αυγά 4 κ.σ. φρέσκο γάλα 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε καρέ 2 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρέ 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη 1 κ.σ. πράσο ψιλοκομμένο 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: 1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, να μαραθούν για 5΄-6΄. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. 2. Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα για 3΄-4΄. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί. Κόβουμε το λουκάνικο και το ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα σοταρισμένα υλικά. 3. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε την ομελέτα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ιούλιος 2020

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112