EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Πρόγνωση καιρού

Από 18-12-2009 έως 20-12-2009

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009 1:24:43 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Δελτίο πρόγνωσης καιρού από τον Δημήτρη Καμπόλη για το διάστημα από 14-12-2009 έως 20-12-2009 και μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό των Χριστουγέννων.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2009 
Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >500μ. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, τμήματα της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις νότιες Κυκλάδες, τα Δωδεκάννησα και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημεωθούν σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με υψόμετρο >700μ, σε περιοχές της Θράκης με υψόμετρο >400μ καθώς και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου. Καλύτερες καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και τις βόρειες Κυκλάδες. Αργά το απόγευμα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >400μ. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροι, στα υπόλοιπα πελάγη από Δ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σταδιακή πτώση. Παγετός το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές του νομού με υψόμετρο >700μ. Βελτίωση του καιρού αναμένεται μετά το μεσημέρι. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου.
Πάτρα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές του νομού με υψόμετρο >1100μ. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το απόγευμα. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


ΣΑΒΒΑΤΟ 19-12-2009
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της Ήπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας με υψόμετρο >400μ, της κεντρικής Μακεδονίας με υψόμετρο >500μ, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με υψόμετρο >700μ καθώς και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Καλύτερες καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάννησα και την Κρήτη. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με τάσεις ενίσχυσης στο Κρητικό και το κεντρικό Αιγαίο σε πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα νότια του νομού οπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με τάσεις ενίσχυσης στον νότιο Ευβοϊκό και νότιο Σαρωνικό σε πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη θα σημειωθεί μετά το μεσημέρι.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι σε περιοχές του νομού με υψόμετρο >450μ. Αργά το απόγευμα οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε περιοχές με υψόμετρο >650μ. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 04 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη θα σημειωθεί μετά το μεσημέρι.
Πάτρα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη θα σημειωθεί μετά το μεσημέρι.


ΚΥΡΙΑΚΗ 20-12-2009
Νεφώσεις με βροχές και τοπικες καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας αρχικά με υψόμετρο >800μ, ενώ σταδιακά και μέχρι το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα πεδινά της βόρειας χώρας. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση. Ισχυρός παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Αττική: Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Αργά το βράδυ χιονοπτώσεις αναμένονται στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε σημαντική πτώση μετά το απόγευμα.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις το πρωί με χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε περιοχές του νομού με υψόμετρο >800μ. Σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και αργά το απόγευμα αναμένεται να χιονίσει και μέσα στην πόλη. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -01 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Σε σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι.
Πάτρα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι έντονα. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι.

 

Χειμερινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες. Διαδοχικές διαταραχές αναμένεται να επηρεάσουν την χώρα με σημαντικότερη την διαταραχή της Κυριακής η οποία θα δώσει χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Αιτία οι διαδοχικές κυκλογενέσεις στην κεντρική Μεσόγειο οι οποίες κινούμενες ΑΝΑ θα μεταβάλουν τον καιρό της χώρας μας.

Η επόμενη βδομάδα (21 έως 27 Δεκεμβρίου) ξεκινάει με καλύτερες καιρικά συνθήκες λόγω της σταδιακή επικράτησης αντικυκλωνικών πιέσεων στην περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο με παράλληλη στροφή των ανέμων σε ΝΝΔ. Οι καιρικές αυτές συνθήκες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μεχρι την Δεύτερη Ημέρα των Χριστουγέννων με ητν θερμοκρασία να κυμαίνεται σε επίπεδα 14 έως 18 βαθμών Κελσίου.


Καμπόλης Δημήτρης

Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345