EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 3:52:50 μμ
ΠΗΓΗ: Xalazi.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: xalazi.gr

Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το επόμενο 5νθήμερο, με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδης ανέμους στα πελάγη εντάσεως 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές, θα έχουν έντονο χαρακτήρα αλλά και διάρκεια. Για το λόγο αυτό, το Xalazi.gr εκδίδει ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, βροχές και καταιγίδες, αναμένονται σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Τα φαινόμενα, σταδιακά θα επεκταθούν στη Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, όπου και αναμένεται από το βράδυ να ενταθούν, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές, της Δυτικής και Βόρειας χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι αρχικά λίγες νεφώσεις θα αυξηθούν, όποτε και από το απόγευμα θα σημειωθούν παροδικές βροχές, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας, δεν αποκλείονται και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες - Νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση αρχικά έως 5 μποφόρ, με γρήγορη όμως ενίσχυση στα 8 και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση, κυρίως στα Βόρεια.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα σημειωθούν στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο, όπου δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται στην υπόλοιπη χώρα, όπου ο καιρός θα καταστεί άστατος, χωρίς όμως να λείψουν οι σποραδικές βροχές. Από το βράδυ και από τα Δυτικά όμως, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με τις βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο να εντείνονται, όποτε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση και πρόσκαιρη στροφή σε Βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση στα Ανατολικά.

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται νεφελώδης καιρός σε όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα έχουν κατά τόπους και  κατά περιόδους, θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι στη Βόρεια Ελλάδα, θα πνέουν από Βόρειες - Βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 6 και σταδιακά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα σημειώσει μικρή πτώση στη Βόρεια χώρα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη. Συνιστάται στους πολίτες, να λάβουν υπ'οψιν της προειδοποιήσεις για τα επερχόμενα καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερη προσοχή σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, λόγο των θυελλωδών ανέμων, καθώς και σε ποτάμιες ή παραποτάμιες περιοχές, καθώς υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών. Νεώτερα σε επόμενο δελτίο μας.

Κλείνοντας, να σας ενημερώσουμε, πως από το Σάββατο έως την Τετάρτη, θα υπάρχει συνεχείς ροη πληροφοριών για τα καιρικά φαινόμενα και μέσα από το Radio Χalazi με αναλύσεις, σχόλια και όλες τις τελευταίες εκτιμήσεις, για την πορεία των φαινομένων. Συντονιστείτε μαζί μας το Σάββατο από τις 14:00 το μεσημέρι, έως την Τετάρτη στις 23:00 το βράδυ, κάνοντας κλικ στο μπανερακι του Radio Xalazi που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του Ski.gr   






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345