EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Βαλκανικό κύπελλο στα 3-5 Πηγαδια.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 7:52:27 μμ
ΠΗΓΗ: ΕΟΧ     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Ολοκληρώθηκε το βαλκανικό κύπελλο στα 3-5 Πηγάδια με την πρώτη ημέρα να επικρατούν τα φαβορί και τη Ρουμανία να κερδίζει τα περισσότερα μετάλλια στα αγωνίσματα του σπριντ. Ο Paul Pepene κέρδισε στο νήμα τον συμπατριώτη του (Ρουμάνο) Hogiu Petrica στον τελικό του σπριντ ύστερα από πολύ πετυχημένη στρατηγική που ακολούθησε σε όλο τον αγώνα. Από ελληνικής πλευράς ο Δημήτρης Κάππας ήθελε πολύ να βρεθεί στον μεγάλο τελικό, από την προκριματική φάση - είχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο - έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αλλά δεν τα κατάφερε και τελικά κατετάγη πέμπτος. Στις γυναίκες η Sara Timeea κέρδισε με άνεση τον αγώνα εκμεταλλευόμενη την απουσία της Monica Gyorgy. Ο αγώνας είχε πολλές τεχνικές δυσκολίες λόγω τις συνεχείς χιονόπτωσης πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά η υψηλή κατάρτιση των στελεχών του ΕΟΣ Νάουσας και της ΕΟΧ βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί μια εξαιρετική διοργάνωση. Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από 5 βαλκανικές χώρες (BIH, BUL, ROU, SRB) συμπεριλαμβανομένου της Ελλάδος.    

Τη δεύτερη ημέρα, με τον καιρό σύμμαχο αυτή τη φορά, στα πέντε και δέκα χλμ οι νικητές δεν άλλαξαν, προστέθηκε μόνο η Gyorgy Monica στα ρουμανικά μετάλλια. Η Έλληνες αθλητές δεν παρουσίασαν τίποτε αξιόλογο και το μόνο θετικό ήταν η βελτίωση των βαθμών τους FIS, με τον Κάππα Δημήτριο να είναι και πάλι ο καλύτερος Έλληνας.

Παράλληλα με το Βαλκανικό κύπελλο πραγματοποιήθηκε και κύπελλο Ελλάδος για τις παιδικές ηλικίες με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Ο ΕΟΣ Νάουσας στις κορασίδες και το ο ΕΟΣ Μετσόβου στους παίδες ήταν τα σωματεία με τους περισσότερους νικητές.  

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345