EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Σφοδρές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα, μετ' εμποδίων οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Απότομη αλλαγή του καιρού

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012 12:17:50 μμ
ΠΗΓΗ: in.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Αθήνα

Απότομη αλλαγή παρουσίασε ο καιρός και από πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης βρέχει καταρρακτωδώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στο Λεκανοπέδιο πολλοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στα νότια προάστια. Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κανονικά πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ωστόσο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές συνεχίζουν να προκαλούν μικροπροβλήματα.

Τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία για Πάρο και Νάξο αναχώρησαν, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια και για τον Αργοσαρωνικό.

Ωστόσο από τον Πειραιά, δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του «Highspeed 4» για Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και του «Speedrunner 4» για Σέριφο, Σίφνο και Μήλο, όπως ανακοίνωσαν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Επίσης, από λιμάνι του Λαυρίου δεν έχουν αναχωρήσει ακόμα το πλοίο «Μαρμάρι» για Κύθνο και το «Μακεδών» για Κέα.

Το πρωί, το οχηματαγωγό «Αμφιτρίτη» κατά την αναχώρησή του από τον δίαυλο των Μεγάρων κόλλησε σε αβαθή. Το πλοία αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και συνέχισε το ταξίδι του για την περιοχή της Αγ. Φανερωμένης στη Σαλαμίνα.

Στο μεταξύ, στο κρηπίδωμα του λιμανιού της Σύρου ακούμπησε κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης το κρουαζιερόπλοιο «Cristina-Caterina» με 326 επιβάτες. Το πλοίο, με τη βοήθεια ρυμουλκού, πρόσδεσε τελικά στο λιμάνι και του απαγορεύθηκε ο απόπλους, ενώ ιδιώτης δύτης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας πραγματοποιεί έλεγχο στα ύφαλα του πλοίου.

Επίσης, ένα αλιευτικό σκάφος με δύο επιβαίνοντες προσάραξε το πρωί σε βραχονησίδα 6 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Ηρακλείου. Τα δύο άτομα παραλήφθηκαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για σήμερα, Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Τα φαινόμενα στην κεντρική-ανατολική  Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα.

Το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.  

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια πελάγη 7, τοπικά 8 μποφόρ.  

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345