EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ

Χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Λαϊλιά

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 9:11:19 μμ
ΠΗΓΗ: Anexartitos.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι, μετά από την κατάθεση ολοκληρωμένης μελέτης για την κατασκευή ενός σύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου, η άμεση έγκριση χρηματοδότησης και κατάρτιση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του εν λόγω έργου.

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Βουλευτή, κ. Στάθη Κουτμερίδη με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Πάνο Μπιτσαξή, παρουσία και του Προέδρου του ΕΟΣ Σερρών, κ. Γιάννη Μαρμαρέλλη. Στη συνάντηση, η οποία κινήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Λαϊλιά. Έπειτα από την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των προβλημάτων που υπάρχουν, η πρόταση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού δεν περιορίστηκε απλώς στη δρομολόγηση βελτιώσεων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, αλλά στην προώθηση μίας ολοκληρωμένης παρέμβασης για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, αλλά και ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής.

Με αυτό τον τρόπο, ο Λαϊλιάς μπορεί να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο διεθνές κέντρο κατά τα πρότυπα των καλύτερων ελληνικών, αλλά και ευρωπαϊκών χιονοδρομικών κέντρων, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη και ανάπτυξη του ειδικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων σε δωδεκάμηνη βάση. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Μπιτσαξής, η Ελλάδα θα πρέπει να απεγκλωβιστεί από την εικόνα του καλοκαιρινού τουριστικού προορισμού, και να κινηθεί προς το νέο πρότυπο αειφορικής ανάπτυξης και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Δέσμευση  της πολιτικής ηγεσίας του  Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι, μετά από την κατάθεση ολοκληρωμένης μελέτης για την κατασκευή ενός σύγχρονου χιονοδρομικού κέντρου, η άμεση έγκριση χρηματοδότησης και κατάρτιση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του εν λόγω έργου.

Την ικανοποίησή του από την έκβαση της συζήτησης εξέφρασε τόσο ο Πρόεδρος του ΕΟΣ, κ. Γιάννης Μαρμαρέλλης όσο και κ. Κουτμερίδης, ο οποίος δήλωσε: «Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια, υπήρξε μία πολύ σημαντική προσπάθεια από πλευρά Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, μέσω του Φορέα Διαχείρισης. Ευχόμαστε η συνέχιση αυτής της προσπάθειας, να συμβάλλει στην ουσιαστική ανάπτυξη του Λαϊλιά, το οποίο αποτελεί χρόνιο αίτημα του Νομού μας και να μην είναι άλλη μία ευκαιρία χαμένη».

Τέλος, κλείνοντας τη συζήτηση, ο κ. Μπιτσαξής  αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Κουτμερίδη να επισκεφθεί το Νομό μας  κατά τα μέσα Νοεμβρίου, και συγκεκριμένα τον Λαϊλιά, προκειμένου να διαπιστώσει, ιδίοις όμασι, τα προβλήματα και τις ανάγκες του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Ετικέτες

Λαϊλιά,





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345