EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Υγρό κέικ σοκολάτας με μέντα

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 10:59:04 πμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ online»     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Υλικά
280 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
180 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
8 αβγά
275 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ματσάκι μέντα (προαιρετικά), ψιλοκομμένο  

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με νερό ως τη μέση και τοποθετούμε επάνω ένα μπολ που να εφαρμόζει στα τοιχώματά του (μπεν μαρί) ώστε να ζεσταθεί, αλλά να μην πιτσιλιστεί το εσωτερικό με νερό.

Ρίχνουμε στο μπολ την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα αφήνουμε να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να ενωθούν. Στο μεταξύ, σε ένα άλλο σκεύος, ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε δυνατά με το σύρμα, ώστε να αφρατέψουν και να εγκλωβίσουν αέρα που θα χρειαστεί για να φουσκώσει το κέικ.

Αποσύρουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και την αφήνουμε 10-15 λεπτά, για να πέσει η θερμοκρασία της. Ενώνουμε τη σοκολάτα με τα αβγά και, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τη μέντα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Μοιράζουμε το μείγμα σε φλιτζάνια ή σε ατομικές φόρμες, ως τα 2/3 του ύψους τους, και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο υγρό θέλουμε το κέικ.

Tip
Αν τα φλιτζάνια έχουν διαφορετικό μέγεθος, το καθένα από αυτά θα χρειαστεί άλλο χρόνο ψησίματος. Ελέγξτε βυθίζοντας τη μύτη ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ. Αν βγει πολύ λερωμένο, θέλει λίγο ψήσιμο ακόμη.

Ετικέτες

σοκολάτας,





 

 
 
Μάντσιος Κοσμάς SkiMarket
 

 
SOS VERMIO
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οκτώβριος 2018

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234