EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Περιμένοντας το χιόνι...

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 12:58:53 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Ενα μόλις 24ωρο κράτησε το «λευκό όνειρο» για τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Παρά τη χιονόπτωση που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα ορεινά της χώρας, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο έλιωσαν το χιόνι, απογοητεύοντας όσους θέλησαν να επισκεφτούν κάποιο χιονοδρομικό.

Στο Καϊμακτσαλάν, πάντως, το Σαββατοκύριακο λειτούργησε το baby lift και το σαλέ, και αρκετοί επισκέπτες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τα πρώτα χιόνια της χρονιάς. «Χιόνιζε από το πρωί της Παρασκευής και μέσα στο Σαββατοκύριακο το έστρωσε κανονικά. Είχαμε πολλούς επισκέπτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι απόλαυσαν τον καφέ τους και ανέβηκαν στον αναβατήρα για μία βόλτα επάνω από το χιονισμένο βουνό», δήλωσε στον «Α» ο διευθυντής του κέντρου, Θωμάς Αποστόλου. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι εργασίες συντήρησης έχουν ολοκληρωθεί και οι 12 πίστες του χιονοδρομικού θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν μόλις πέσουν τα πρώτα «καλά» χιόνια.

Στα Τρία Πέντε Πηγάδια, πάντως, δε χρειάζεται να περιμένουν να χιονίσει, καθώς έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους χιόνι -το οποίο μάλιστα είναι εξαιρετικής ποιότητας. «Από το 2002 έχουμε προμηθευτεί 20 κανόνια τεχνητής χιόνωσης, το καθένα εκ των οποίων παράγει 40-50 κυβικά χιόνι την ώρα. Τα χρησιμοποιούμε συνήθως για την ενίσχυση του υπάρχοντος χιονιού, αλλά έχει συμβεί πριν από τρία τέσσερα χρόνια να «ασπρίσουμε» το βουνό μόνο με αυτά», αναφέρει ο διευθυντής, Ακης Ταμπούρης.

Με μόνιμο νυχτερινό φωτισμό σε όλο το μήκος της πίστας θα ξεκινήσει φέτος τη λειτουργία του το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά, δίνοντας στους σκιέρ τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους σπορ υπό το φως των άστρων. Σύμφωνα με τους υπευθύνους, το κέντρο εκτιμάται πως θα ανοίξει τις πόρτες του στις 20-25 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των συντηρήσεων παρατηρήθηκε στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, λόγω προβλημάτων που προέκυψαν στην πρόσληψη των οκτώ χειριστών αναβατήρων και χιονοστρωτήρων. «Καταβάλλουμε έναν αγώνα δρόμου αυτήν τη στιγμή και ελπίζουμε το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες και να είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε», εξήγησε ο νέος πρόεδρος του δ.σ. του κέντρου, Χρήστος Παπαξάνθης.

Ετικέτες

χιόνι,





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345