EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Βόρεια Ελλάδα: Σε θέσεις εκκίνησης τα χιονοδρομικά κέντρα

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 12:27:21 μμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Τις πρώτες χιονοπτώσεις, από απόψε το βράδυ, περιμένουν με αγωνία στα χιονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα ή το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα τη λειτουργία τους.

Η επιδείνωση του καιρού που αναμένεται από αύριο τα ξημερώματα έχει φέρει χαμόγελα στους υπευθύνους και εργαζομένους των χιονοδρομικών κέντρων, οι οποίοι είχαν απελπιστεί με την πρωτοφανή ζέστη του προηγούμενου μήνα. «Ακόμη και εδώ στο Καϊμακτσαλάν, λίγο χιόνι που έριξε και έστρωσε, σε ορισμένα σημεία, δέκα πόντους, με τη ζέστη έλιωσε μέσα σε μια ημέρα. Περιμένουμε από το βράδυ χιονοπτώσεις και ταυτόχρονα θα ξεκινήσουμε και εμείς το σύστημα τεχνητής χιονόπτωσης ώστε το αργότερο το επόμενο Σαββατοκύριακο να λειτουργούμε κανονικά. Πάντως, για τα Χριστούγεννα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ήδη πολλοί έχουν κανονίσει για να τα περάσουν στο χιονοδρομικό μας κέντρο», σημείωσε ο Θωμάς Αποστόλου, διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου του Καιμακτσαλάν Πέλλας.

Η κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από αύριο και όλη την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο υδράργυρος δε θα περάσει το μηδέν καμία μέρα στα χιονοδρομικά κέντρα, σε συνδυασμό με νέο γύρο χιονοπτώσεων που αναμένεται στα ορεινά από την ερχόμενη Τρίτη και μετά, κάνουν όλους να πιστεύουν ότι το αργότερο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας όλα τα χιονοδρομικά θα λειτουργούν πλήρως.

Τρία Πέντε Πηγάδια

«Είμαστε έτοιμοι και αύριο περιμένουμε το πρώτο χιόνι. Ταυτόχρονα, θα ενεργοποιήσουμε την εγκατάσταση τεχνητής χιονόπτωσης και ευελπιστούμε ότι σε τέσσερις ημέρες θα είναι έτοιμη μια μικρή πίστα και μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο σίγουρα θα λειτουργούν οι δύο μεγάλες πίστες», συμπλήρωσε ο Ακης Ταμπούρης, διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Τρία Πέντε Πηγάδια Νάουσας.

Ελατοχώρι

Ανάλογες είναι οι εκτιμήσεις σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Μακεδονίας με τους πιο αισιόδοξους να ελπίζουν ότι θα βάλουν τα πέδιλα του σκι ακόμη και από την προσεχή Κυριακή. «Εχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και καθαρισμού στις πίστες και είμαστε έτοιμοι. Περιμένουμε από αύριο και το Σαββατοκύριακο να χιονίσει. Αν ρίξει αρκετό χιόνι, πάνω από 15 εκατοστά, ξεκινάμε», τόνισε ο Φώτης Δρούγκας, πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου Πιερίας.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345