EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Προγνωση καιρού για χιονοδρόμους του Μιχάλη Ζιώτη

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 12:59:34 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια αυτή τη στιγμή είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Έχει περάσει και το ψυχρό μέτωπο και περνάμε και καιρό σύσφιξης όπου έχουμε nimostratus παρεα με cumulonimbus οπότε περιμένουμε σε όλα τα χιονοδρομικά σταθερή χιονόπτωση με κάποια πολύ δυνατά ξεσπάσματα χαρτοπετσετών και κάποια διαστήματα παυσης.

Για αύριο Παρασκευή δυστυχώς με τα τωρινά δεδομένα η κακοκαιρία έχει πάρει παράταση στην σύσφιξη τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. όπως ααφέρθηκε από προχτές μάλλον θα είναι μια μέρα που κάποια χιονοδρομικά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουν ανοίγματα από το πρωί, και κάποια άλλα θα έχουν κολλημένα ορογραφικά σύννεφα και ίσως δεν προλάβει να ανοίξει ο καιρός μέχρι το απόγευμα.

Εξακολουθεί να παραμένει μέρα ΑΝΕΒΑ αλλά μάλλον ειδικά στη Νότια Ελλάδα κάποια στιγμή θα ανοίξει ο καιρός, ελπίζουμε να είναι στις 11 και όχι στις 3.

Ισχυροί έως θυελλώδεις ΒΒΔ άνεμοι.

Γενικά για αύριο όσο πιο Βόρεια και πιο Δυτικά τόσο πιο γρήγορα θα φτιάξει ο καιρός. Στο Πήλιο μάλλον θα φτιάξει μετά το βράδυ πχ. Βασιλίτσα σφαίρα.

Θα το ξαναδούμε μέχρι το βράδυ μήπως είμαστε πιο τυχεροί και κόψει η κακοκαιρία πιο γρήγορα.

Το Σάββατο θα είναι μια υπέροχη μέρα για σκι. Μέτριοι Βόριοι άνεμοι (εκτός από Καιμάκ δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα με τον αέρα). Το πρόβλημα θα είναι ο κόσμος και πόσο γρήγορα θα προλάβουν να ξεπαγώσουν λιφτ. Μάλλον θα έχουμε συννεφιά από Πήλιο και κάτω αλλά επίσης μάλλον θα τραγουδάμε, μαζί μου έλα.... Παρόλα αυτά λόγω υψηλής αστάθειας και υγρασίας δεν αποκλείεται να έχουμε σχηματισμό νεφών που να δημιουργήσουν ομίχλη όσο περνάει η μέρα.

Κυριακή απόγευμα έχουμε νέο μέτωπο να μπαίνει. Με τα σημερινά στοιχεία κάνουμε καλό σκι παρόλα αυτά σε Βασιλίτσα, Καιμάκ και Πισοδέρι πρώτα ο καιρός θα κλείσει. Επειδή ακόμα δεν έχει κλειδώσει ακρβώς η υφή της κακοκαιρίας είναι πολύ πιθανό και να κλείσει ο καιρός πολύ πιο γρήγορα αλλά και να καθυστερήσει η κακοκαιρία. Με τα σημερινά στοιχεία είναι κατά πάσα πιθανότητα μια χαρά μέρα για σκι αλλά για πιο σίγουρα η πρόγνωση θα ξεκαθαριστεί αύριο το απόγευμα.

Δευτέρα και Τρίτη έχουμε light κακοκαιρία με κάποιες μομονωμένες χιονοκαταιγίδες κυρίως στα Ανατολικά προσύνεμα. Με τα σημερινά στοιχεία και τις δύο μέρες δεν θα είναι πολύ κακός ο καιρός θα κάνουμε σκι με εναλλαγές ομίχλης και συννεφιάς αλλά όπως είπαμε δεν είναι "κλειδωμένη" η κατάσταση και θα υπάρξει νέα εκτίμηση.

Από την Τρίτη ξεκινάει νέα βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας αλλά όχι τέτοια που να την ανεβάσει σε θετικές τιμές στα χιονοδρομικά. Το 2011 θα κλεισει με ιδανικές συνθήκες για σκι με λιακάδες, αραιή συννεφιά και ασθενής ανέμους.

Επόμενη κακοκαιρία στην αλλαγή του χρόνου ενω παρατηρούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρων την διάταξη που πάει να δημιουργηθεί για το διάστημα 5-9 Ιανουαρίου 2012.

Καλή σεζόν σε όλους






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345