EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Χιόνια και κακοκαιρία σε πολλές περιοχές

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011 6:11:07 μμ
ΠΗΓΗ: 0037 Madata.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Ντυμένες στα λευκά είναι από το πρωί πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς χιονίζει ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Στο ορεινό δίκτυο των νομών Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας στην Δυτική Ελλάδα είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ το ίδιο ισχύει και για την επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας μέσω Βίγλας και Βιτσίου.

Η Θεσσαλονίκη ξύπνησε με τον υδράργυρο να δείχνει δύο βαθμούς κάτω από το μηδέν και τα ορεινά του νομού να έχουν ντυθεί στα λευκά, χωρίς όμως περαιτέρω προβλήματα. Λευκό είναι το τοπίο και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων προς όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.

Ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη, με αποτέλεσμα όλες οι προγνώσεις να αναφέρουν ότι κάθε άλλο παρά καλός θα είναι ο καιρός το τριήμερο των καρναβαλικών παρελάσεων και του πετάγματος του χαρταετού. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν να δούμε χιόνια ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Τις επόμενες ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν κυρίως στη Δυτική και στη Νότια χώρα, ενώ χιονοπτώσεις θα υπάρξουν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως στα βορειοδυτικά, ακόμα και με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις, ενώ μετά από μια πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας, θα υπάρξει νέα επιδείνωση με αποτέλεσμα τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Καθαράς Δευτέρας να είναι οι ισχυροί βοριάδες που ίσως φτάσουν τα δέκα μποφόρ, η κάθετη πτώση του υδραργύρου και τα χιόνια ακόμα και στα πεδινά.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345