EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Κι άλλο ορφανό αρκουδάκι στον

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011 12:32:34 μμ
ΠΗΓΗ: Deltiokairou.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Η μικρή "Νίτα", που σημαίνει αρκούδα στα ινδιάνικα, είναι μια θηλυκή αρκουδίτσα, 2,5 μηνών και βάρους μόλις 6 κιλών. Η αρκουδίτσα μοιράζεται τον ίδιο χώρο με τον μικρό «"Τζον", το ορφανό αρκουδάκι, που βρέθηκε πριν από περίπου μια εβδομάδα και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του "Αρκτούρου".

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, το ζώο όταν βρέθηκε στο δάσος ήταν εξασθενημένο και πολύ φοβισμένο. "Η Νίτα δείχνει ήδη πιο δυνατή και ζωηρή από τον Τζον, τον θετό αδερφό της, αν και είναι ακόμα λίγο φοβισμένη", αναφέρουν οι φροντιστές  που βρίσκονται διαρκώς κοντά στα ζώα. Τα 2 μικρά αρκουδάκια ταΐζονται ανά πεντάωρο με ειδικό σκεύασμα και μέλι για να τονωθεί η όρεξή τους.

Η ύπαρξη δεύτερης ορφανής αρκούδας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προκαλεί ανησυχία στην Ερευνητική Ομάδα καθώς είναι πολύ πιθανό οι μητέρες των αρκούδων αυτών να θανατώθηκαν. Επισημαίνεται ότι ο φόνος αρκούδας, είδος που τελεί υπό εξαφάνιση, αποτελεί αξιόποινη πράξη και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.

Και για τη μικρή Νίτα, θα ακολουθηθεί το αυστηρό επιστημονικό πρωτόκολλο, δηλαδή, θα αποφευχθεί κάθε είδους έκθεση σε ανθρώπινη παρουσία ώστε να μην αναγνωρίσει τον άνθρωπο ως φίλο αλλά ως διαφορετικό είδος. Μετά τους πρώτους δύο μήνες παραμονής τους στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης, τα αρκουδάκια θα μεταφερθούν στον Ειδικό Χώρο Επανένταξης που έχει δημιουργήσει ο "Αρκτούρος", ένα περιφραγμένο φυσικό δάσος έκτασης 10 στρεμμάτων, όπου και θα παρακολουθούνται με κάμερες.

Εφόσον όλη η επιχείρηση κυλήσει ομαλά, τα αρκουδάκια θα αφεθούν ελεύθερα λίγο πριν το χειμέριο ύπνο, ώστε να φωλιάσουν φυσιολογικά και να ξυπνήσουν στη φύση. Ο "Αρκτούρος"θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχουν ο μικρός John και η Νίτα μια δεύτερη ευκαιρία στη φύση και να μην καταλήξουν αιχμάλωτες αρκούδες. Στην προσπάθεια αυτή, που αποτελεί ένα φιλόδοξο εγχείρημα, πρωτοποριακό και πολυέξοδο μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς.

Ένα ακόμη ορφανό αρκουδάκι βρίσκεται ήδη υπό τη σκέπη και τη φροντίδα του "Αρκτούρου". Η μικρή "Νίτα", που βρέθηκε χωρίς τη μητέρα της, από κτηνοτρόφο, στα λιβάδια Περτουλίου έκανε ζεστό Πάσχα στην περιβαλλοντική οργάνωση. Διάβασε τι θα γίνει τώρα.

 






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345