EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Τέλος στα στερεότυπα επιλογής λουλουδιών ανάλογα με την περίσταση

Οι άντρες, οι οποίοι αγοράζουν περισσότερο λουλούδια στις γυναίκες από ό,τι εκείνες, συνήθως επιλέγουν κόκκινα τριαντάφυλλα. Μια συνταγή δοκιμασμένη: το κόκκινο του πάθους, ένα λουλούδι κατεξοχήν ρομαντικό. Ποιες είναι, όμως, οι νέες τάσεις; Μάθε για να μ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 6:55:03 μμ
ΠΗΓΗ: Deltiokairou.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Μια ανθοδέσμη μπορεί να είναι ανθοδέσμη αγάπης, συγνώμης, έρωτα, συμπαράστασης, επιβράβευσης, ανθοδέσμη ευχών ή προσμονών. Πόσες φορές δεν έχετε περάσει ώρες σε ανθοπωλείο για να βρείτε την πιο κατάλληλη; Χαλαρώστε και τολμήστε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο.

Η νέα τάση είναι ότι στα λουλούδια πλέον δεν υπάρχουν στερεότυπα. “Σπάστε το πρωτόκολλο” είναι η συμβουλή του προέδρου του Σωματείου Ανθοπωλών Θεσσαλονίκης (ΣΑΝΘ), Χάρη Γαβανά. “Σταματήστε να έχετε στο μυαλό σας ότι το κόκκινο είναι του πάθους, το κίτρινο του μίσους, το λευκό της αγνότητας και το γαρύφαλλο ξεπερασμένο. Τολμήστε!”, προτρέπει. "Το γαρύφαλλο και η γλαδιόλα επανέρχονται και πιστέψτε με, έχω δει καταπληκτικούς στολισμούς σε γάμους, όπου και αυτά τα λουλούδια δεν έλειπαν".

 

Σε επίσημα γεγονότα, οι Έλληνες επιλέγουν συνήθως λουλούδια πιο ακριβά και ίσως πιο ιδιαίτερα, όπως ορχιδέες και λίλιουμ. Τα τριαντάφυλλα, ανάλογα με το χρώμα, τα επιλέγουν σε πάρα πολλές περιπτώσεις. "Οι γυναίκες, όταν φτιάχνουν ανθοδέσμη για να την προσφέρουν στον καλό τους, προτιμούν τις χρωματιστές, πιο “παιχνιδιάρικες” συνθέσεις και είναι πιο ανοικτές στο να το τολμήσουν το διαφορετικό", σημειώνει ο κ.Γαβανάς.

 

Οι νύφες, από την άλλη, είναι πιο σταθερές. Επιλέγουν λίλιουμ, ορχιδέες, λευκά τριαντάφυλλα και οι πιο τολμηρές -και καλοκαιρινές- τους ηλίανθους. Για τις βαφτίσεις, οι πολύχρωμες και όχι τόσο ακριβές ζέρμπερες είναι πολύ δημοφιλείς, αν και οι ορτανσίες εξακολουθούν να είναι ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων.

 

Οι τιμές των λουλουδιών στην Ελλάδα δεν είναι χαμηλές. Αυτό συμβαίνει, επειδή το κόστος επιβαρύνεται από τα έξοδα μεταφοράς και τις προμήθειες των μεσαζόντων, καθώς σχεδόν το 75% των λουλουδιών είναι εισαγόμενα και τα περισσότερα από την Ολλανδία.

 

Ίσως είναι καιρός να δοθούν κίνητρα σε καλλιεργητές που φοβούνται πως σε μια ενδεχόμενη μεταβολή του καιρού δεν να θα υπάρξει αποζημίωση για τη βλάβη που θα υποστεί η παραγωγή, αφού τα άνθη θεωρούνται είδος πολυτελείας και δεν αντιμετωπίζονται, όπως τα άλλα καλλιεργήσιμα είδη.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345