EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

To μπικίνι έχει ιστορία!

Έχουν περάσει περισσότερα από πενήντα χρόνια από την εμφάνιση του πρώτου μπικίνι στις πασαρέλες του Παρισιού. Διαβάστε περισσότερα για την... γαργαλιστική ιστορία του.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011 7:32:00 μμ
ΠΗΓΗ: Deltiokairou.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: naoussa

Πήρε το όνομά του από την ατόλη Μπικίνι, στα νησιά Μάρσαλ του Ειρηνικού, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πραγματοποίησαν την πρώτη πυρηνική δοκιμή, λόγω των εκρηκτικών αντιδράσεων που προκάλεσε η εμφάνιση του σέξι... ενδύματος στον ανδρικό πληθυσμό.

Το πρώτο μπικίνι σχεδιάστηκε από έναν μηχανικό, τον Γάλλο Λουί Ρεάρ, και παρουσιάστηκε σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι το 1946, προκαλώντας θύελλα θετικών σχολίων αλλά και αρνητικών αντιδράσεων από τους πιο πουριτανούς!

Μέχρι τότε οι γυναίκες βούταγαν στη θάλασσα φορώντας ολόσωμα και καθόλου σέξι μαγιό, που κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου σώματος.

Ουσιαστικά ο Ρεάρ τελειοποίησε τη δημιουργία του Ζακ Εμ, ενός άλλου σχεδιαστή, ο οποίος είχε παρουσιάσει το δικό του μπικίνι δύο μήνες νωρίτερα. Ο Εμ, μάλιστα, είχε ονομάσει το δημιούργημά του «Άτομο», για να υποδηλώσει το μικρό του μέγεθος.

Ο Ρεάρ όμως έκανε ένα βήμα παραπάνω: τόλμησε να σχεδιάσει ένα ακόμα πιο μικρό μπικίνι, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα: κανένα μοντέλο δεν δεχόταν να φορέσει το αποκαλυπτικό μαγιό και να εμφανιστεί δημόσια με αυτό στην επίδειξη.

Η τολμηρή χορεύτρια

Η λύση δόθηκε από την Μισελίν Μπερναρντινί, μία αισθησιακή χορεύτρια που εργαζόταν στο Καζίνο του Παρισιού, η οποία περπάτησε στην πασαρέλα φορώντας το μαγιό, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περευρισκομένων.

Χρειάστηκαν βέβαια δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μέχρι να γίνει αποδεκτό το νέο μαγιό. Μάλιστα, το 1951, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής απαγορεύτηκε η χρήση του στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Υφηλίου.

Ωστόσο, η εμφάνιση της χυμώδους ηθοποιού Μπριζίτ Μπαρντό με σέξι μπικίνι στην ταινία του Ροζέ Βαντίμ, «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», το 1957, δημιούργησε μια νέα τάση στην αγορά των μαγιό, που «απογειώθηκε» το 1960, ιδίως μετά την ποπ επιτυχία του Μπράιαν Χίλαντ «Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini».

Σταδιακά το μέγεθός του μαγιό συρρικνώθηκε ακόμη περισσότερο, κυρίως τη δεκαετία του 1980, οπότε έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα στρινγκ, αλλά και το λεγόμενο μονοκίνι, όπου φοριέται μόνο το κάτω μέρος του μαγιό, αφήνοντας το στήθος εκτεθειμένο σε κοινή θέα!






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345