EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Προσβλητική συμπεριφορά ιδιοκτήτριας καφετέριας καταγγέλουν δημότες Νάουσας

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 7:48:27 μμ
ΠΗΓΗ: Pliroforiodotis.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Eπιστολή με την οποία καταγγέλουν την συμπεριφορά κεντρικής καφετέριας της Νάουσας, απέστειλαν πέντε αναγνώστες (Σταύρος Σαμαράς , Κωνσταντίνος Σουρλάμτας, Βογιατζής Νικόλας, Ράπτης Αδάμ). Στην επιστολή τους σημειώνουν: "Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να καταγγείλουμε μια απαράδεκτη, τριτοκοσμική και ρατσιστική συμπεριφορά που υπέστημεν την 4η Ιουνίου 2011, στο κεντρική καφετέρια της Νάουσας, από την ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Όλοι είμαστε συνταξιούχοι και επί σειρά ετών, τα καλοκαίρια, θαμώνες του συγκεκριμένου καφέ.

Το περασμένο Σάββατο (4 Ιουνίου 2011) ένας από την παρέα μας, που πήγε πρώτος, ο Σταύρος Σαμαράς, κάθισε σε κάποιο από τα έξω τραπέζια, όπως συνηθίζαμε πάντα και παρήγγειλε καφέ. Μόλις έφθασε η ιδιοκτήτρια, του είπε πως τα έξω τραπέζια (σημειωτέον ότι ο χώρος δεν έχει ανοίγματα, αλλά είναι καλυμμένος σε όλες του τις πλευρές με νάιλον!!) είναι ρεζερβέ για τους καπνιστές και θα έπρεπε αν ήθελε να παραμείνει να πάει μέσα!

Στην απάντηση του Στ. Σαμαρά, πως δεν τον ενοχλούν οι καπνιστές αλλά θα περιμένει τους φίλους του εκεί, η ιδιοκτήτρια έστειλε μία υπάλληλο να τον πιέσει να μεταφερθεί. Στην δεύτερη άρνηση (που οφείλονταν και στην αδυναμία μετακίνησης λόγω προβλημάτων υγείας), θέλησαν να του πάρουν το νερό και το φλιτζάνι του καφέ!!! Όταν φτάσαμε και οι άλλοι τρείς, η ιδιοκτήτρια μας είπε «είπα στον κύριο ότι εσείς πρέπει να πάτε μέσα». Μετά από αυτά φύγαμε, ίσως κακώς, ενώ θα έπρεπε να καλέσουμε τις εντεταλμένες αρχές για ωμή παραβίαση του Συντάγματος «περί της ισότητας των πολιτών».

Επειδή, δε, σε παρατήρηση, μέλους οικογενείας μας, πως δεν μπορούν να προσβάλλουν κανέναν, ακόμα, δε, περισσότερο άτομα με προβλήματα υγείας, η απάντηση της ιδιοκτήτριας για τον Στ. Σαμαρά ήταν επί λέξει τα εξής : «Αν έχει πρόβλημα υγείας να μην βγαίνει έξω, να κάτσει σπίτι του!!!»

Πιστεύοντας ότι τέτοιες προσβλητικές και ανάρμοστες συμπεριφορές προς τα άτομα κάποιας ηλικίας, δεν είναι προσβολές μόνο στο πρόσωπό μας, αλλά προσβάλουν τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, τον πολιτισμό μας και καταρρακώνουν κάθε ηθική αξία, επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την κατάφορη προσβολή της τιμής, υπόληψης και εν γένει προσωπικότητάς μας ως πολιτών, καταναλωτών, οικογενειαρχών.

Επίσης, με αφορμή το περιστατικό αυτό, θέλουμε να απευθύνουμε μια ερώτηση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει σε ένα τόσο κεντρικό μαγαζί και αν αυτό πράγματι έχει τις προδιαγραφές για καπνιστές (όσο για τις υπηρεσίες ελέγχου έκδοσης αποδείξεων, ούτε καν να το συζητάμε…..)".






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345