EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Πρόγνωση καιρού 15.01.2010

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 9:59:17 πμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: MIK

Ύστερα από τις αξιόλογες χιονοπτώσεις της Πέμπτης η σημερινή ημέρα βρίσκει με καλό καιρό τα πιο πολλά χιονοδρομικά κέντρα. Τα πιο πολλά όμως χρειάζονται κι άλλο χιόνι, προκειμένου να γεμίσουν όλες οι πίστες και να εξαφανιστούν οι πέτρες ,ειδικά στα σημεία που πέφτει με πολύ αέρα το χιόνι και δεν πιάνει.

Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής μια νέα διαταραχή,  με χαμηλό στο Νότιο Ιόνιο σε συνδυασμό με τις κρύες αέριες μάζες που στέλνει ο Αντικυκλώνας στη Ρωσία, θα προκαλέσουν ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων στα χιονοδρομικά μας.

Ειδικότερα στο πέρασμα του χαμηλού αναμένουμε ισχυρές χιονοπτώσεις στα χιονοδρομικά της Νότιας και κεντρικής Ελλάδας με φαινόμενα τύπου σύσφιξης (όταν το ψυχρό μέτωπο προλαβαίνει το θερμό βλ. εικόνα) και ραγδαιότητα ακόμα και 7cm/ώρα. Η διάρκεια για την Νότια Ελλάδα με τα σημερινά δεδομένα είναι 24 ώρες.

Στη Βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από πιο νωρίς αλλά δεν περιμένουμε μεγάλη ένταση των φαινομένων παρόλα αυτά σίγουρα τα πιο πολλά χιονοδρομικά θα έχουν ένα καλό φρεσκάρισμα.

Το χαμηλό στη συνέχεια περνάει στο Αγαίο και μέχρι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου έχουμε καθαρά καιρό Ανατολικών προσυνέμων με σφορδρές χιονοπτώσεις μόνο στο Πήλιο και κάποια φαινόμενα στα υπόλοιπα χιονοδρομικά.

Η Κυριακή θα ξημερώσει με καλύτερο καιρό χωρίς φαινόμενα στα χιονοδρομικά (πλην Πήλιο όπου θα συνεχίσει να χιονίζει), εξασθενημένους ανέμους και πιθανών σε κάποια χιονοδρομικά ειδικά προς την Νότια Ελλάδα να είναι με ήλιο και υπέροχες συνθήκες για σκι. Παρόλα αυτά η προγνωσημότητα δεν είναι ιδιαίτερα καλή και μια μικρή αλλαγή μπορεί να παρατείνει τα φαινόμενα ακόμα και τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Η επόμενη εβδομάδα ξεκινάει με μια μικροδιαταραχή τη Δευτέρα, καλό καιρό Τρίτη, Τετάρτη και νέα σφοδρή κακοκαιρία τη Πέμπτη. Επειδή όμως η αυριανή διαταραχή έχει μεγάλη ένταση και σχετική χαμηλή προγνωσημότητα τα παραπάνω μπορεί να αλλάξουν κατά πολύ μιας και τα προγνωστικά μοντέλα δεν συμφωνούν για την πορεία του καιρού μετά την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

Ετικέτες

Πρόγνωση, καιρού





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345