EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΚΡΥΟ - ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 2:21:54 μμ
ΠΗΓΗ: Xalazi.gr     ΧΡΗΣΤΗΣ: xalazi.gr

Ολοένα και βελτιώνονται τα προγνωστικά στοιχεία, για τη νέα επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή σταδιακά και κυρίως την Καθαρή Δευτέρα αλλά και την Τρίτη. Εάν θυμάστε πέρσι, Καθαρή Δευτέρα ήταν πάλι που είχε έρθει κύμα κακοκαιρίας, το οποίο ενώ άρχισε με χιονόπτωση στην Αθήνα, το γύρισε ξαφνικά σε βροχή. Όλοι φαντάζομαι θυμόμαστε τον περσινό Μάρτιο. Όμως, στην αρχή της κακοκαιρίας αρκετοί συμπολίτες μας εγκλωβίστηκαν στη Μαλακάσα από τα χιόνια που κατέκλυσαν την Εθνική Οδό.

Στη συνέχεια βέβαια, το χιόνι έγινε βροχή με ότι επακολούθησε στη συνέχεια. Ένα χρόνο σχεδόν μετά, (πάλι Καθαρή Δευτέρα όμως), ο καιρός θα κάνει το δικό του παιχνίδι για ακόμη μία φορά. Από τους 18 με 20 βαθμούς που θα έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, την Καθαρή Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 10 με 11 βαθμούς(!), ενώ η πτώση θα έχουμε και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα ο υετός που φαίνεται πως θα είναι αξιόλογος, με τη βοήθεια των χαμηλών θερμοκρασιών θα μετατραπεί σε χιόνι!!!

Από την Κυριακή λοιπόν, (που είναι η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς), περιμένουμε σταδιακή αλλαγή του καιρού αρχικά στα Βόρεια με βροχές, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Από το πρωί όμως θα έχουμε ηλιοφάνεια, oπότε και πολλούς θα ξεγελάσει ο καιρός καθώς υψηλή θα είναι και η θερμοκρασία που θα φτάσει το μεσημέρι τους 20 βαθμούς κατά τόπους. Από το απόγευμα όμως, αναμένεται σταδιακή αισθητή πτώση.

Την Καθαρή Δευτέρα, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές σε όλη τη χώρα, σποραδικές καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο 300 m. Από το μεσημέρι ωστόσο και μετά, ο καιρός θα βελτιωθεί στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, αλλά θα επιδεινωθεί εκ νέου στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.

Από το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας, τα φαινόμενα θα εστιαστούν στην Αν. Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Αν. Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου περιμένουμε αρχικά βροχές στα πεδινά και σταδιακά χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά σταδιακά και σε περιοχές έως τα 300 m της Αν. Στερεάς και της Εύβοιας. Περαιτέρω επιδείνωση, είναι πιθανόν να σημειωθεί από τα ξημερώματα της Τρίτης έως το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας...

Νεώτερα για τις καιρικές εξελίξεις, θα δίνονται μέσα από το ski.gr αλλά και μέσα από το http://xalazi.gr ενώ στο Radio Xalazi από την Παρασκευή 24 Φεβρουάριου στις 19:00 το βράδυ έως την Τρίτη 28 Φεβρουάριου, θα υπάρχει συνεχείς ενημέρωση όλη την ημέρα για τις καιρικές εξελίξεις, καθώς αρχίζει ένας ακόμη καιρικός Μαραθώνιος. Το Σάββατο 25 Φεβρουάριου, η ενημέρωση θα αρχίσει από τις 15:00 το μεσημέρι, την Κυριακή από τις 16:00 το απόγευμα και την Καθαρή Δευτέρα από τις 14:00 το μεσημέρι.

Θα μπορείτε να συνδεθείτε με το ράδιο μας, μέσα από τη σελίδα του Xalazi.gr αλλά και από το εικονίδιο του ραδιοφώνου μας, που βρίσκεται δεξιά της σελίδας που βρίσκεστε. Καλή ακρόαση και καλό τριήμερο.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345