EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Απότομη υπήρξε η μεταβολή του καιρού με τον υδράργυρο να κατρακυλά κατά 14 βαθμούς και να φρενάρει κοντά στο 0, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της χώρας

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010 10:36:28 πμ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Έθνος»     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Απότομη υπήρξε η μεταβολή του καιρού με τον υδράργυρο να κατρακυλά κατά 14 βαθμούς και να φρενάρει κοντά στο 0, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της χώρας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, το χιόνι έχει κάνει την εμφάνισή του στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Αττική, καλύπτωντας την Πεντέλη και την Πάρνηθα.

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες

Η μεταβολή του καιρού ξεκίνησε από την Παρασκευή με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις βοριάδες, που βαθμιαία έφθαναν στα πελάγη τα 9 και τα 10 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου.

Κλειστοί αυτήν την ώρα είναι οι δρόμοι στην παλαιά εθνική Θηβών, από το ύψος της Μάντρας, από την Ανατολή Πεντέλης έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο και από την Πάρνηθα προς το τελεφερίκ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της τροχαίας, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Επίσης έχει απαγορευτεί ο απόπλους από όλα τα λιμάνια της χώρας καθώς και στις πορθμειακές γραμμές.

Κανονικές οι συνθήκες, εμείς ξεσυνηθίσαμε

Για συνηθισμένες συνθήκες, οι οποίες όμως προκαλούν έκπληξη στον κόσμο, λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας που προηγήθηκε μιλούν οι ειδικοί. Το νέο στοιχείο δεν είναι τα χαμηλά επίπεδα του υδράργυρου, αλλά τα ασυνήθιστα υψηλά του το προηγούμενο διάστημα

Έτσι, η «ψυχρή εισβολή» γίνεται πιο αισθητή καθώς είχε προηγηθεί ο δεύτερος θερμότερος Νοέμβριος των τελευταίων 84 ετών, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ο σταθμός του Αστεροσκοπείου στο Θησείο κατέγραψε για τον Νοέμβριο μέση μέγιστη θερμοκρασία 21,9 βαθμούς Κελσίου, επίδοση, κατά 3,3 βαθμούς υψηλότερη από τη μέση κλιματική τιμή για τον συγκεκριμένο μήνα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι ψυχρές αέριες μάζες έχοντας περάσει από την Ανατολική Ευρώπη (κυρίως Πολωνία και Ρωσία), φτάνουν σταδιακά στην Ελλάδα. Στα άσπρα θα ντυθούν η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα και η Βορειοανατολική Πελοπόννησος. Ο χιονιάς, που ήδη επηρεάζει τα βόρεια της χώρας, θα κατέβει νοτιότερα φέρνοντας πυκνή χιονόπτωση στο Πήλιο.

Ετικέτες

Χιόνια, Χιόνι





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345