EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Οι αλήθειες του Μπορούση

Ο Μενέλαος Σεβαστιάδης γράφει για τον… παραδοσιακά αυθόρμητο Γιάννη Μπουρούση που δεν μασάει τα λόγια του

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 7:53:04 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

«Χειμαρρώδης» ήταν η λέξη που χρησιμοποιήθηκε περισσότερο για να χαρακτηρίσει τον λόγο του Γιάννη Μπουρούση στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε σε φοιτητές αθλητικής δημοσιογραφίας. Κι αν κάποιοι σκέφτηκαν ότι «ανοίχτηκε» πιο άνετα επειδή είχε μπροστά του μη επαγγελματίες του είδους, προσωπικά απορρίπτω την εκδοχή. Όχι μόνο ήταν εύκολο να φανταστεί ότι τα λεγόμενά του σύντομα θα κυκλοφορούσαν λέξη προς λέξη, αλλά είναι και τέτοιος ο χαρακτήρας του που αν αποφασίσει να μιλήσει, θα πει πάντα αυτά που πιστεύει. Δεν είναι «διπλωμάτης» ο ψηλός και μερικές φορές το έχει πληρώσει. Ολοι όμως του το αναγνωρίζουν και είναι κοινό μυστικό ότι και αντίπαλοι τον θεωρούν μάγκα, γι’ αυτό ίσως και ασχολούνται πολύ μαζί του.

Το τι επέλεξε ο καθένας να προβάλει από τα λεγόμενα του Μπουρούση, ήταν δικαίωμά του. Όπως και το πώς επέλεξε να το προβάλει. Διαβάζοντας όμως τα λόγια του Γιάννη και όχι τις… ερμηνείες του, δεν τον λες και… ψεύτη.

«Οποιος δεν πάρει πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό είναι αποτυχημένος», είπε σε ερώτηση για τον Ιβκοβιτς. Μα εννοείται ότι συμπεριλάμβανε και τους παίκτες, άρα και τον εαυτό του μέσα και το έχει πει πολλές φορές. Θα είχε νόημα να αρχίσει να… σπατουλάρει τον Ντούντα για να καταλήξει περιφραστικά στο συμπέρασμα; Η υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που θεωρεί πετυχημένη την φετινή σεζόν του Ολυμπιακού;

Εξ ίσου ευθαρσώς εξάλλου είπε το «προτιμάω ένα πρωτάθλημα από μια Ευρωλίγκα. Αυτό είναι που λείπει από τον Ολυμπιακό τόσα χρόνια». Λίγο να πιάνει τον παλμό του κόσμου και να ξέρεις πού βρίσκεσαι, η απάντηση ήταν επίσης εύκολη.

Σε τελική ανάλυση, αν κάποιος ήθελε σώνει και καλά να ανακαλύψει «αιχμές» για τον Ιβκοβιτς, στην απάντηση του Μπουρούση για τον αποκλεισμό από την Σιένα έπρεπε να επικεντρώσει. «Δεν αλλάξαμε την τακτική μας μετά το πρώτο ματς», είπε και για όσους ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές, ήταν σαφές τι ήθελε να πει.

«Με τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα δεν θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό», είπε. Δεν επικέντρωσε στο ΟΑΚΑ, ίσα – ίσα αναγνώρισε τις προσπάθειες αντιπάλων να τους προστατεύσουν. Για την συνολική αντιμετώπιση «προδότη» μίλησε που έχουν τύχει και θα τύχουν όσοι κάνουν το μεγάλο… δρομολόγιο. Κι αν κρίνει ότι δεν έχει λόγο να βάλει τον εαυτό του σε τέτοια διαδικασία, ακόμα κι αν του παρουσιαζόταν το δίλημμα, το επιχείρημα είναι αρκετά πειστικό για να μην πέφτει λόγος σε κανέναν άλλο.

«Εκανα λάθος που με μια δήλωσή μου έμπλεξα τα συλλογικά με την Εθνική. Μετάνιωσα και αν είμαι υγιής θα πάω στο Ευρωμπάσκετ. Εδώ πήγα πέρυσι με σπασμένο χέρι». Γνωστό είναι το τελευταίο, ευχής έργο το δεύτερο, μαγκιά το πρώτο. Άλλος θα τα έριχνε στους δημοσιογράφους, άλλος στον… δαίμονα του τυπογραφείου. Για τον Μπουρούση πιο απλό ήταν το «έσφαλα».






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345