EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Ενστάσεις Κατά του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για εκτροπή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 2:10:47 μμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Με ενστάσεις από παντού προχωρούν  οι οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών για την εκτροπή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας από τον αντικειμενικό τους σκοπό και τους πραγματικούς δικαιούχους. Πολλές από τις χιλιάδες που λειτουργούν σε όλη την χώρα έχουν αγανακτήσει και εξοργιστεί από το γεγονός ότι, ελάχιστες συμμετέχουν για να κάνουν υποβολές σε προγράμματα και παρόλα αυτά κατηγορούνται συλλήβδην οι ΜΚΟ την στιγμή που υφαρπαγή γίνεται από το δημόσιο και τις μεγάλες κρατικές συντεχνίες.


Δημοσιεύουμε τις ενστάσεις από τα περιφερειακά Παρατηρητήρια;

Αττικής Γιώργος Καστάνης

Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μιχαιλίδης

Πελοποννήσου  Βαγγέλης Σπινθάκης

Μαγνησίας     Χρήστος Καραζούπης

Και Θεσσαλίας Σκριάπας Κων/νος


 

 

Ανοικτή επιστολή

 του Περιφερειακού Δικτύου Αττικής

του Πανελλήνιου Παρατηρητήριου των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που εκπροσωπείται από τον

 Γιώργο Καστάνη, Πρόεδρο της ΜΚΟ ΙΛΙΣΟΣ και του Δικτύου ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

 

Προς

 

τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη

 

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξελίσσεται κατά τρόπο εσκεμμένο και εκ του πονηρού, από διάφορα κέντρα εξουσίας, ένα κλίμα ενάντια στις Εθελοντικές Οργανώσεις, με αφορμή συγκεκριμένα περιστατικά κακής συμπεριφοράς, αλλά και νοσηρής διαπλοκής κάποιων από αυτές, με το τον μηχανισμό του εκάστοτε Κυβερνώντος Κόμματος.

 

Για τον λόγο αυτό το  Δίκτυο ΜΚΟ Αττικής, με Εθελοντικές Οργανώσεις να δραστηριοποιούνται και στους επτά Περιφερειακούς Τομείς της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, ξεκαθαρίζει ότι στο όνομα αυτών των - καταδικαστέων απ’ όλους - συγκεκριμένων περιστατικών, δεν δέχεται να κηλιδωθούν οι εκατοντάδες οργανώσεις που με κόπο, θυσίες και αυταπάρνηση προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια τεράστιο κοινωνικό έργο.

 

Η πολιτισμική, περιβαλλοντική και οικονομική παρακμή της πατρίδας μας, οφείλεται σε δοσύλογους πολιτικούς και ανέντιμους επιχειρηματίες, όλους αυτούς διαπλεκόμενους, μεταξύ τους και τους μεγαλοεκδότες, που με κάθε τρόπο διαχειρίστηκαν τις τύχες της. Οι ευθύνες έχουν όλες ονοματεπώνυμο αλλά δυστυχώς δεν αποδίδονται έγκαιρα ώστε να τιμωρούνται, όταν χρειάζεται  αυστηρά.

 

Η αναζήτηση, «εξιλαστήριων θυμάτων» και η κατασυκοφάντηση εξαιρετικών και υγιέστατων Εθελοντικών Φορέων, κάθε άλλο, πάρα μας τιμά, ως πολίτες και ως χώρα και δείχνει ότι δεν διδαχτήκαμε τίποτα από τις πρόσφατες τραυματικές μας εμπειρίες, που υποθηκεύουν το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες.

 

Το Δίκτυο ΜΚΟ Αττικής καταδικάζει, με τον πλέον αυστηρό τρόπο τις λίγες ΜΚΟ, που κατά την εκτίμησή μας μόνο με κεντρική καθοδήγηση, μεθόδευσαν τη σύναψη μνημονίων με δεκάδες Δήμους για εκατοντάδες ή και χιλιάδες εργαζομένους (Δήμους που επίμονα αρνήθηκαν συνεργασία με άλλες ΜΚΟ) και έτσι όχι μόνο στοχοποιήθηκαν αλλά και καταστρατήγησαν με τον χειρότερο τρόπο τις έννοιες του Εθελοντισμού, του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.

Καταδικάζουμε όμως και όλους τους άλλους που εκμεταλεύτηκαν το φαινόμενο για να ακυρώσουν το έργο χιλιάδων Εθελοντικών Οργανώσεων, που προσφέρουν τεράστιο έργο στη νεώτερη Ελλάδα, θεωρώντας με περισσή υποκρισία, ότι δεν είναι ικανές να διαχειριστούν σωστά Κοινοτικά Προγράμματα, παρόλο που αυτό έγινε με επιτυχία στο Υπουργείο σας με εκατοντάδες ΜΚΟ στο παρελθόν.

 

Όπως είναι γνωστό σε όλους, το πνεύμα του ΕΚΤ σε ότι αφορά το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας, είναι οι τελικοί δικαιούχοι να είναι οι κατά τόπο, εκπρόσωποι  της Κοινωνίας των Πολιτών (ΜΚΟ, ΑΜΚΕ,κ.ά.), οι οποίες αφού ετοιμάσουν τις προτεινόμενες δράσεις τους, τις υποβάλλουν για έγκριση, αφού πρώτα έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τους τοπικούς Δήμους ή άλλο ΝΠΔΔ της περιοχής τους .

 

Μετά τις πολυποίκιλες αντιδράσεις για την συμμετοχή αμφιλεγόμενων επιλέξιμων φορέων στην διαχείριση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, δηλώσατε ότι θα εξαιρεθούν οι φορείς που ιδρύθηκαν το τελευταίο τρίμηνο πριν την προκήρυξη του προγράμματος και δεν θα είναι επιλέξιμες. Και ότι θα εξαιρεθούν και εκείνες που συνδέονται με πολιτικούς και πολιτικά επαγγελματικά στελέχη. (Εμείς δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να αποκλειστούν ακόμα και όσες ΜΚΟ είχαν στο ΔΣ τους την ημερομηνία υποβολής της πρότασης, διορισμένα Στελέχη από την Κυβέρνηση σε Επιτροπές, γιατί τίθεται θέμα Συνταγματικών και πολιτικών δικαιωμάτων για τα στελέχη των ΜΚΟ και γιατί θεωρούμε τιμητικό και εύλογο να συμμετέχουν στις ΜΚΟ άτομα που να ασχολούνται με τα κοινά).

 

Το ινστιτούτο ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ εμμέσως πλην σαφώς εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες που περιγράψατε, για τους παρακάτω βάσιμους λόγους :

 

  1.  η τελευταία τροποποίηση του καταστατικού έγινε  στις 31-5-2011 να μήνα πριν την προκήρυξη του προγράμματος προκειμένου να είναι και στη περιφέρειά μας επιλέξιμος φορέας και επομένως δεν μπορεί να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

 

  1.  στη σύνθεσή του μετέχουν πολιτικά πρόσωπα και υψηλά αμειβόμενα στελέχη από το κράτος.

 

  1.  το ινστιτούτο ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ δεν είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κρατικός οργανισμός, όπως απαιτεί η κοινοτική νομοθεσία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά είναι ένας Κυβερνητικός οργανισμός , αφού χρηματοδοτείται 100% από δημόσιους πόρους ,όπως συμβαίνει με κομματικά ινστιτούτα  ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου και  το ινστιτούτο Κων/νος Καραμανλής, τα οποία ας σημειώσουμε έχουν  εξαιρεθεί.

 

  1. Στους σκοπούς του προβλέπεται αποκλειστικά και μόνο η παροχή εκπαίδευσης προς τους εργαζομένους και τίποτα άλλο.

 


 

Στο όνομα όλων αυτών, των αξιοπρεπέστατων ανθρώπων του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού και της εθελοντικής προσφοράς, το Δίκτυο ΜΚΟ Αττικής, διεκδικεί από την Πολιτεία κανόνες ισονομίας στην μεταχείριση και διαφάνεια και για να λυθούν τα θέματα που έχουν ανακύψει και για να προχωρήσει ομαλά το πρόγραμμα,

 

ζητάμε κατά την επιλογή

 

α) την άμεση εξαίρεση του ινστιτούτου ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ από τους δικαιούχους του προγράμματος,

 

β) τη θέσπιση ανωτέρου ορίου μέχρι ΠΕΝΤΕ (5) μνημόνια ανά ΜΚΟ, όρος που προϋπήρχε στο Υπουργείο σας για το έργο "Επιχορήγηση Σχεδίων Δράσης από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις"

 

γ) προτεραιότητα με το κριτήριο εντοπιότητας της έδρας της ΜΚΟ ανά Δήμο ή όμορους Δήμους ή έστω Τομέα για την Περιφέρεια Αττικής. Με αυτόν τον τρόπο, δεν αποκλείονται εκατοντάδες προγράμματα τοπικών ΜΚΟ που θα έδιναν τόνωση και ανάπτυξη στην περιφέρεια, και που διαχέονται πραγματικά στις τοπικές κοινωνίες, μέσα από τις δικές τους Μ.Κ.Ο. και διεκδικούνται μαζικά από κάθε πρωτοεμφανιζόμενη ξένη οργάνωση ή Ινστιτούτο στην έδρα τους.  

 

δ) Παλαιότητα ίδρυσης ΜΚΟ τριών 3 ετών, όρος που προϋπήρχε στο Υπουργείο σας για το έργο "Επιχορήγηση Σχεδίων Δράσης από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις"

 

ε) Οι προσλήψεις να γίνουν από τριμελή μικτή επιτροπή στην οποία να συμμετέχει για λόγους διαφάνειας ένας εκπρόσωπος του συνυπογράφοντα στο μνημόνιο φορέα, και δύο εκπρόσωποι της ΜΚΟ.

 

επιφυλασσόμενοι

 

προσφυγής στα αρμόδια κοινοτικά όργανα και παντός άλλου δικαιώματος μας, γιατί πιστεύουμε ότι αλλοιώνεται σοβαρά το πνεύμα του Προγράμματος και χάνεται για την Ελλάδα, μια ακόμα ευκαιρία, πολιτισμικής και κοινωνικής ανάπτυξης, η οποία εξασφαλίζεται μέσα από τη διαφάνεια, την ισονομία και τον σεβασμό της γνήσιας έκφρασης της Κοινωνίας των Πολιτών, που στη συγκεκριμένη περίπτωση, βάναυσα, αλλοιώνεται.

 

Γιατί, αυτό μας επιβάλει η αξιοπρέπεια και το χρέος μας προς τις επόμενες γενεές. Να παραδώσουμε μια καλύτερη κοινωνία, που να κινείται με κανόνες, ευπρέπεια και αξιοπρέπεια.

 

Αθήνα 30 Αυγούστου 2011

 

 

Ο εκπρόσωπος        Γιώργος Καστάνης (ilisos@hotmail.com, 6972600139)

 

 

Νομικός αντίκλητος  Κώστας  Διάκος, δικηγόρος

 

 

ΕΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ                              απ. 157/28/8/2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δ. Στάμου 8

Αγ.  Θεόδωροι

Κορινθία

τηκ. επικοιν. 6978022875

 

Προς  Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη

 

θέμα: Ένσταση για παράνομη συμμετοχή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ στο πρόγραμμα κοινωφελούς Εργασίας

 

Κύριε Υπουργέ

 

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις σας ότι θα εξαιρεθούν του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας όσοι φορείς ιδρύθηκαν το τελευταίο τρίμηνο πριν την προκήρυξη και ότι ακόμη θα εξαιρεθούν και εκείνες που συνδέονται με πολιτικούς και πολιτικά επαγγελματικά στελέχη.

Θέλουμε να θέσουμε υπόψιν σας ότι κατά την γνώμη μας και το ΙΝΕ ΓΣΕΕ εμμέσως πλην σαφώς εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων που παρανόμως διεκδικούν Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας για τους εξής λόγους.

  • Διότι η τελευταία τροποποίηση του καταστατικού του ΙΝΕ ΓΣΕΕ έγινε  στις 31-5-2011, δηλαδή ένα μήνα πριν την προκήρυξη του προγράμματος προκειμένου να είναι επιλέξιμος φορέας και στη περιφέρεια Πελοποννήσου.
  • Διότι στη σύνθεση του μετέχουν πολιτικά πρόσωπα και υψηλά αμειβόμενα στελέχη απο το κράτος.
  • Διότι το ινστιτούτο ΙΝΕ ΓΣΕΕ δεν είναι μη κυβερνητικός, μη κρατικός οργανισμός όπως απαιτεί η κοινοτική νομοθεσία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφού χρηματοδοτείται 100% από δημόσιους πόρους.

 

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αρχόντων το ΙΝΕ ΓΣΕΕ διεκδικεί 500 από τις 1000 συνολικά θέσεις εργασίας της Κορινθίας!!! Όπως καταλαβαίνετε αυτό σημαίνει μονοπώληση του προγράμματος από ένα μόνο φορέα και μάλιστα από την Αθήνα, στην θέση του οποίου θα έπρεπε να ήταν πολλές περιφερειακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

 

Εκτιμούμε ότι για όλους τους παραπάνω λόγους παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία αλλά και η κοινωνική στοχοθεσία διάθεσης των πόρων του ΕΚΤ και μεταφέρονται τεχνηέντως οι πόροι αυτοί, από τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε εξαρτώμενους από το κράτος φορείς.

Ζητάμε την άμεση εξαίρεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ απο τους δικαιούχους του προγράμματος επιφυλασσόμενοι  προσφυγής στα αρμόδια κοινοτικά όργανα και παντός άλλου δικαιώματος μας.

 

 

ο πρόεδρος

 

Ευ. Σπινθάκης

Ένσταση

 

 

 

Του Περιφερειακού Δικτύου Θεσσαλίας

που εκπροσωπείται από τον ΣΚΡΙΑΠΑ ΚΩΝ/ΝΟ του Αθανασίου

 

 

Προς  Υπουργό Εργασίας Κ .Γ.Κουτρομάνη

 

 

Θέμα: Παράνομη συμμετοχή του ΙΝΕ- ΓΕΣΕΕ στο πρόγραμμα κοινωφελούς Εργασίας.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ,δημιουργείται ,κατά τρόπο εσκεμμένο και εκ του πονηρού ,από διάφορα κέντρα εξουσίας ,ένα κλίμα ενάντια στις Εθελοντικές Οργανώσεις ,με αφορμή συγκεκριμένα περιστατικά κακής συμπεριφοράς ,αλλά και νοσηρής διαπλοκής κάποιων από αυτές, με Εκπροσώπους της Πολιτείας και της κατασπατάλησης ,πολύτιμων ,για τη χώρα ,πόρων.

Για τον λόγο αυτό  , το  Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ,που αγκαλιάζει εκατοντάδες υγιέστατες Εθελοντικές Οργανώσεις ,σε όλη τη  Θεσσαλία ,ξεκαθαρίζει ότι στο όνομα αυτών των -καταδικαστέων απ’ όλους - συγκεκριμένων περιστατικών ,δεν θα επιτρέψει να κηλιδωθούν οι εκατοντάδες οργανώσεις ,που με κόπο ,θυσίες και αυταπάρνηση προσφέρουν ,όλα αυτά τα χρόνια , τεράστιο κοινωνικό και πολιτισμικό έργο.

Η πολιτισμική ,περιβαλλοντική και οικονομική παρακμή της πατρίδας μας ,οφείλεται σε όλους αυτούς ,που με κάθε τρόπο διαχειρίστηκαν τις τύχες της . Οι ευθύνες έχουν όλες ονοματεπώνυμο και  πρέπει να αποδίδονται και να τιμωρούνται, όταν χρειάζεται , αυστηρά.

Η ,δε, αναζήτηση , «εξιλαστήριων θυμάτων» και η κατασυκοφάντηση εξαιρετικών και υγιέστατων Εθελοντικών Φορέων , κάθε άλλο ,πάρα μας τιμά ,ως πολίτες και ως χώρα και δείχνει ότι δεν διδαχτήκαμε τίποτα από τις πρόσφατες τραυματικές μας εμπειρίες ,που υποθηκεύουν το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες.

Το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας , καταδικάζει ,με τον πλέον αυστηρό τρόπο ,τις λίγες αυτές ΜΚΟ ,που καταστρατηγούν με τον χειρότερο τρόπο τις έννοιες του Εθελοντισμού  ,του αλτρουϊσμού και της κοινωνικής προσφοράς ,αλλά και όλους αυτούς ,που, εκ του πονηρού ,ακυρώνουν το έργο χιλιάδων Εθελοντικών Οργανώσεων  , που προσφέρουν τεράστιο έργο στη νεώτερη Ελλάδα και σε αυτό που λέγεται σύγχρονος Ελληνικός Πολιτισμός, θεωρώντας ,τάχα, ,με περισσή υποκρισία φυσικά,ότι δεν είναι ικανές να διαχειριστούν (οι ΜΚΟ)  σωστά, τα Κοινοτικά Προγράμματα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΕ-ΓΕΣΕΕ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όπως είναι γνωστό σε όλους , το πνεύμα του ΕΚΤ σε ότι αφορά το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας ,είναι οι τελικοί δικαιούχοι να είναι οι , κατά τόπο, εκπρόσωποι  της Κοινωνίας των Πολιτών (ΜΚΟ,ΑΜΚΕ,κ.ά.) ,οι οποίες αφού ετοιμάσουν τις προτεινόμενες δράσεις τους , τις υποβάλλουν για έγκριση ,αφού πρώτα έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τους τοπικούς Δήμους ή άλλο ΝΠΔΔ της περιοχής τους .

Στην υπό εξέταση,όμως, περίπτωση του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας  και με τον τρόπο που αυτό εξελίσσεται ,συμβαίνει εντελώς το αντίθετο ,αφού οι όποιες προτάσεις υποβλήθηκαν ,έχουν σχεδιαστεί από τους Δήμους ,ερήμην των Εθελοντικών Οργανώσεων και τις οποίες έσπευσε ,κατά τρόπο «επαγγελματικό» και σε ποσοστό 90% σε Εθνικό επίπεδο , να τις συμπεριλάβουν  τα, κατά τόπο, ΙΝΕ-ΓΕΣΕΕ στις προτάσεις τους ,που «φαίνονται» να μπορούν να είναι τελικοί δικαιούχοι των Προγραμμάτων ,χωρίς ,ούτε στο ελάχιστο ,να εκφράζεται η βούληση των τοπικών κοινωνιών, την οποία μάλιστα, επιδεικτικά ,αγνοούν, βάζοντας στη γωνία ότι πιο υγιές ,έχει να επιδείξει το Εθελοντικό Κίνημα .

Μετά τις πολυποίκιλες αντιδράσεις για την συμμετοχή αμφιλεγόμενων επιλέξιμων φορέων στην διαχείριση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας,

Δηλώσατε

1.       ότι θα εξαιρεθούν οι φορείς που ιδρύθηκαν το τελευταίο τρίμηνο πριν την προκήρυξη του προγράμματος και δεν θα είναι επιλέξιμες.Και

2.        ότι θα εξαιρεθούν και εκείνες που συνδέονται με πολιτικούς και πολιτικά επαγγελματικά στελέχη.

Το ινστιτούτο ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ εμμέσως πλην σαφώς εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες δικαιούχων που διεκδικούν Προγράμματα Κοινωφελούς  Εργασίας, για τους παρακάτω βάσιμους λόγους :

 

  1.  η τελευταία τροποποίηση του καταστατικού έγινε  στις 31-5-2011 να μήνα πριν την προκήρυξη του προγράμματος προκειμένου να είναι και στη περιφέρειά μας επιλέξιμος φορέας και επομένως δεν μπορεί να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

 

  1.  στη σύνθεσή του μετέχουν πολιτικά πρόσωπα και υψηλά αμοιβόμενα στελέχη από το κράτος.

 

  1.  το ινστιτούτο ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ δεν είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κρατικός οργανισμός, όπως απαιτεί η κοινοτική νομοθεσία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά είναι ένας Κυβερνητικός οργανισμός , αφού χρηματοδοτείται 100% από δημόσιους πόρους ,όπως συμβαίνει με κομματικά  ινστιτούτα  ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου και  το ινστιτούτο Κων/νος Καραμανλής, τα οποία ας σημειώσουμε έχουν  εξαιρεθεί.

 

Επειδή για όλους τους παραπάνω λόγους

 παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία αλλά και η κοινωνική στοχοθεσία  διάθεσης των πόρων του ΕΚΤ μεταφέροντας τεχνηέντως τους πόρους αυτούς, όχι στους πραγματικούς δικαιούχους ,που είναι οι  κοινωνικά αδύναμες ομάδες πληθυσμού και στους γνήσιους εκπροσώπους τους ,που είναι οι Εθελοντικές Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών , αλλά στις κρατικές συντεχνίες και τους φορείς τους

Ζητάμε

 

την άμεση εξαίρεση του ινστιτούτου ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ από τους δικαιούχους του προγράμματος , επιφυλασσόμενοι  προσφυγής στα αρμόδια κοινοτικά όργανα και παντός άλλου δικαιώματος μας, γιατί πιστεύουμε ότι αλλοιώνεται σοβαρά το πνεύμα του Προγράμματος και χάνεται για την Ελλάδα ,μια ακόμα ευκαιρία ,πολιτισμικής και κοινωνικής ανάπτυξης, η οποία εξασφαλίζεται μέσα από τη διαφάνεια ,την ισονομία και τον σεβασμό της γνήσιας έκφρασης της Κοινωνίας των Πολιτών ,που στη συγκεκριμένη περίπτωση ,βάναυσα ,αλλοιώνεται.

 

Στο όνομα ,λοιπόν, όλων αυτών ,των αξιοπρεπέστατων ανθρώπων του Πολιτισμού και της προσφοράς ,το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ,θα διεκδικήσει από την Πολιτεία κανόνες ,ισονομία στην μεταχείριση και διαφάνεια .Γιατί ,αυτό μας επιβάλει η αξιοπρέπεια και το χρέος μας προς τις επόμενες γενεές. Να παραδώσουμε μια καλύτερη κοινωνία ,που να κινείται με κανόνες ,ευπρέπεια και αξιοπρέπεια.

Ο εκπρόσωπος

από τον ΣΚΡΙΑΠΑ ΚΩΝ/ΝΟ

 

Νομικός αντίκλητος Κώστας   Διάκος

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες

ΓΣΕΕ,





 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345