EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί τη βιομηχανία του σκι

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 11:42:10 πμ
ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Η Helena Williams είχε μια ωραία ημέρα κάνοντας σκι στο Mount Sunapee στις ΗΠΑ, λίγες μέρες αφότου άνοιξε το χιονοδρομικό κέντρο στα τέλη Νοεμβρίου. 'Οταν όμως γύρισε την επόμενη μέρα, η θερμοκρασία είχε ανέβει αρκετά και τα μονοπάτια από λευκά έγιναν καφέ.

“Είναι ανησυχητικό για την αρχή της σεζόν” είπε η 18χρονη σκιέρ στους New York Times, και πρόσθεσε ότι “ο χειμώνας προφανώς έχει θέματα για το κατά πόσο θέλει να είναι ψυχρός ή θερμός”.

Η αγωνία της είναι αρκετά βάσιμη, σημειώνει η εφημερίδα. Παραμένουν φρέσκες οι μνήμες του περσινού χειμώνα όταν οι λιγοστές χιονοπτώσεις και οι αδικαιολόγητες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες κράτησαν πολλούς σκιέρ μακριά από τις βουνοπλαγιές. Ήταν ο τέταρτος θερμότερος χειμώνας από το 1896, που εξανάγκασε τα μισά χιονοδρομικά κέντρα στις ΗΠΑ να ανοίξουν αργά και περίπου τα άλλα μισά να κλείσουν.

Σχετικά με το εάν ο φετινός χειμώνας θα είναι ζεστός ή κρύος, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή σημαίνει ότι η μακροπρόθεσμη προοπτική για τους σκιέρ είναι θλιβερή. Η απειλή της υπερθέρμανσης του πλανήτη κρέμεται πάνω από σχεδόν κάθε χειμερινό θέρετρο από το Σούγκαρλόουφ στο Μέιν μέχρι την Κοιλάδα του Squaw στην Καλιφόρνια.

 



Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο αριθμός των χιονοδρομικών κέντρων θα μειωθεί πανεθνικά, ειδικά εκείνα που βρίσκονται σε χαμηλότερα υψόμετρα αναμένεται ότι θα εξαφανιστούν τελικά.

Σύμφωνα με σενάρια για την υπερθέρμανση, περισσότερα από τα μισά σε σύνολο 103 χιονοδρομιών κέντρων στη βορειοανατολική χώρα, δεν θα μπορέσουν να έχουν σεζόν διάρκειας 100 ημερών μέχρι το 2039, σύμφωνα με μελέτη που πρόκειται να δημοσιευτεί του χρόνου από τον Ντάνιελ Σκοτ, διευθυντή του Διεπιστημονικού Κέντρου για την Κλιματική Αλλαγή στο Πανεπιστήμιο του Γουότερλου στο Οντάριο.

Μέχρι τότε κανένα χιονοδρομικό κέντρο στο Κονέκτικατ ή τη Μασαχουσέτη δεν είναι πιθανό να είναι οικονομικά βιώσιμο, υποστηρίζει ο κ. Σκοτ.

Μόνο 7 από τα 18 στο Νιου Χαμσάιρ και 8 από τα 14 στο Μέιν θα παραμείνουν. Από τα συνολικά 36 που υπάρχουν στην περιοχή της Νέας Υόρκης αναμένεται να παραμείνουν ανοιχτά τα εννιά.






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345