EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Με τον καιρό δεν μπορεί να τα βάλλει κανείς!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 8:27:35 μμ
ΠΗΓΗ: Χ.Κ. Παρνασσού     ΧΡΗΣΤΗΣ: ski.gr

Για ακόμη μία μέρα ο καιρός μας δημιούργησε πρόβλημα. Οι θυελλώδεις ΝΔ άνεμοι δεν άφησαν τους αναβατήρες να λειτουργήσουν ενώ και τα ανεμοσούρια που δημιουργήθηκαν στις πίστες αποτέλεσαν ένα επιπλέον πρόβλημα. Έτσι μετά από τρεις αναστολές λειτουργίας δόθηκε το τελικό κλείσιμο του ΧΚΠ στις 12:00.
Πάντως ο καιρός παρά τα προβλήματα έχει και τα θετικά του, όπως για παράδειγμα τα 40 εκατοστά φρέσκο χιόνι που έχουν πέσει στο βουνό κι ενώ συνεχίζεται ακόμη η χιονόπτωση!
Το προσωπικό του ΧΚΠ βρίσκεται σε επιφυλακή με σκοπό την προετοιμασία όσο το δυνατόν περισσοτέρων πιστών και αναβατήρων γι’ αύριο, αφού ο καιρός προβλέπεται καλύτερος και η ένταση του ανέμου ασθενέστερη.
Επειδή ωστόσο ο άνεμος και η χιονόπτωση συνεχίζονται η προσπάθεια του προσωπικού γίνεται ακόμη δυσκολότερη. Ήδη υπάρχει θέμα με ανεμοσούρια στις πίστες 2 και 3 μέτρων καθώς και παγοποιήσεις στους αναβατήρες. Έτσι το πλάνο λειτουργίας γι' αύριο έχει ως εξής:
Θα ξεκινήσει η λειτουργία του ΧΚΠ με τους αναβατήρες Αφροδίτη, Αίολο, Παν και Ήρα. Εν συνεχεία και με τη διαδικασία της αποπαγοποίησης θα γίνει προσπάθεια θα δοθούν και οι Βάκχος, Περικλής, Ηρακλής, Ερμής και Ηνίοχος. 
Αύριο και εφόσον ο καιρός το επιτρέψει θα διεξαχθεί κανονικά το Non Stop Ski, δηλ. 12ωρη συνεχής λειτουργία των αναβατήρων του ΧΚΠ (08:00-20:00).
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι αγώνες Π1 - Κ1 του σαββατοκύριακου μεταφέρονται από την Φτερόλακα στα Κελλάρια όπως και οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονοδρομίας.
Η λαμπαδηδρομία και το partyτου ΕΟΣ Αθηνών για το Σάββατο βράδυ ακυρώνονται.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες - πίστες)
Σήμερα δεν λειτούργησαν οι αναβατήρες λόγω θυελλωδών ανέμων.

Αύριο θα λειτουργήσουν  καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Βάκχος, Περικλής, Παν, Ήρα και
οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Βάκχος, Παν και Ήρα.

Στα Chalet που λειτουργούν στα Κελλάρια και τη Φτερόλακα μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα ή snack δίπλα στο τζάκι.

ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι προς το ΧΚΠ είναι ανοιχτοί αλλά χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

 
ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα είχαμε χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις ΝΔ και η θερμοκρασία κυμαινόταν από -3? C έως +3? C
Για αύριο προβλέπονται ηλιοφάνεια, ισχυροί Δ άνεμοι και θερμοκρασία από  -3? C έως 0°C.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χιονιού θα παρέχονται τα
εξής:

 1. Ελεύθερη είσοδος σε όλα τα παιδιά από 5-17 ετών κατά τη διάρκεια όλης της
εβδομάδας 14-20/01/2013.
2. Δωρεάν ενοικίαση εξοπλισμού για όλα τα παιδιά από 14-18/01/2013.
3. 50% έκπτωση για την ενοικίαση εξοπλισμού για όλα τα παιδιά το Σαββατοκύριακο
19-20/1/2013.
4. Δωρεάν μεταφορά για 50 παιδιά 5-17 ετών την Κυριακή 20/01/2013 από το Ski Bus Κλαουδάτος (max 2 συνοδοί/παιδί).
5. Ποικίλες διασκεδαστικές δραστηριότητες στο χιόνι το Σαββατοκύριακο
 
Το αναλυτικό πρόγραμμα των δραστηριοτήτων στο:
http://www.parnassos-ski.gr/page.aspx?itemID=SPG484
 
 
 
Η ΑΓΝΩΣΤΗ (ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ) ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ: Κι όμως υπάρχουν χιλιάδες χιονοδρόμοι που ακούν για τις πίστες Περιφερειακή, Σαχάρα  και Δίας και δεν ξέρουν ούτε καν που βρίσκονται. Πίστες μαγικές, απότομες, εύκολες, πίστες παραδεισένιες! Εμείς σας προτείνουμε να τις γνωρίσετε:
Η Περιφερειακή αποτελεί τη σύνδεση με σκι Κελλάρια – Φτερόλακα. Είναι μια πίστα δρόμος μήκους 4 χλμ. περίπου, με απίστευτη θέα προς τις ψηλότερες κορφές του Παρνασσού Λιάκουρα και Τσάρκο και γενικά στο καθαρά αλπικό τοπίο του βουνού.
Η Σαχάρα αποτελεί την πίστα καμάρι του ΧΚΠ. Δύσκολη, πλατιά, πάντα με το ποιοτικότερο χιόνι στο βουνό και με σημεία πατημένα αλλά και απάτητα. Η χαρά του έμπειρου χιονοδρόμου! Για να πάτε στη Σαχάρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον συρόμενο Οδυσσέα από τα Κελλάρια και τον συρόμενο Δία από τη Φτερόλακα.
Ο Δίας είναι η πίστα που βρίσκεται ανάμεσα στους αναβατήρες  Ηνίοχο και Ερμή. Είναι μια εύκολη πίστα, εξαιρετική για μέσους σκιέρ, με το δικό της συρόμενο αναβατήρα και με μηδενική κίνηση.
Ο συρόμενος Δίας χρησιμεύει επίσης και σαν συνδετικός αναβατήρας για επιστροφή με σκι από τη Φτερόλακα προς τα Κελλάρια αλλά και για σύνδεση της Φτερόλακας με την πίστα Σαχάρα.
 
ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΒΟΛΤΑ: Όταν ο καιρός το επιτρέπει οι επισκέπτες μας μπορούν να βολτάρουν με τους αναβατήρες Ερμής και Ηνίοχος και να απολαύσουν τη θέα από ψηλά προς τα βουνά της Ρούμελης και του Μωριά καθώς και τους κόλπους του Κορινθιακού και Μαλιακού!
 
ΠΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΛΚΥΘΡΑ: Για τους μικρούς μας φίλους (και… για όσους αισθάνονται μικροί) λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένη πίστα για έλκηθρα στα Κελλάρια και συγκεκριμένα στην περιοχή ανάμεσα στους αναβατήρες Βάκχο και Αφροδίτη!






 

 
 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΕΣ


Υπενθύμιση κωδικού
Εγγραφή χρήστη

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Απρίλιος 2024

ΔεΤρΤεΠεΠαΣαΚυ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345